Uppsala Universitet

skandisloppet-uppsala-universitet

Skandisloppet är ett motionsarrangemang i direkt anknytning till världens äldsta cykeltävling. Loppet arrangeras över fyra olika distanser och inom två discipliner, landsväg och mountainbike (MTB) för att passa många olika cyklister. Här erbjuds alla motionärer också en unik chans att cykla samtidigt som proffs och tävlingscyklister. Alla deltagare startar på Dag Hammarskölds väg och går i mål på slottets borggård.

Uppsala universitet alumner har nu möjlighet att erhålla en startplats till valfri sträcka eller disciplin. Unika startgrupper gör att ni även kommer kunna cykla med kollegor och kan sen avsluta med en trevlig måltid tillsammans i målområdet på Uppsala slott.

Lördag 9 maj 2015

30 km  – Ett motionstramp för alla.

Det är en behaglig distans som de allra flesta klarar av. Här kan man stanna och sträcka på benen ordentligt vid vår depå vid Skarholmen.

Pris: 345 kr Alumnpris: 295 kr

Kod: Alumn30

85 km – Ett motionstramp för medelmotionären.

Banan går från Uppsala via Flottsundsbron och efter 35 km når cyklisterna första depån i Sigtuna. Banan går sedan tillbaka mot Uppsala och målgången på Slottets borggård. Distansen är perfekt för den som kommit igång och som kanske vill prova hur det är att använda cykel som motionsform

Pris: 495kr Alumnpris: 395kr

Kod: Alumn85

167 km – En tuff utmaning för den vältränade motionären.

Banan går samma väg som 85 km-loppet ner till första depån i Sigtuna. Vidare går banan mot Enköping, norrut via Järlåsa och slutligen tillbaka in i Uppsala norrifrån via väg 272 och Börjegatan. Distansen passar den vältränade motionären eller den som gillar tuffa utmaningar

Pris: 595 kr Alumnpris: 495 kr

Kod: Alumn167

Söndag 10 maj 2015

Skandisloppet MTB NYHET! – 50 km i skogen med målgång vid slottet.

Mitt i stan och terräng. Uppsala har alltid varit ett starkt fäste för cross-country och vad passar bättre än att start och mål är på klassisk mark på Uppsala slott och Botaniska trädgården. Loppet tar dig snabbt ut i Uppsalas skogsområden i blandad terräng och bjuder på en magisk natur när loppet vänder hemåt längs Fyrisån. Centralt, mitt bland Uppsalas kulturskatter, slingrar sig till slut målgången vid Uppsala slott.

Pris: 495 kr Alumnpris: 395 kr

Kod: Alumnmtb

Uppsalaklassikern

Är du redo för en tuff utmaning? Genomför Skandisloppet landsväg 167 km på lördagen och Skandisloppet MTB på söndagen och du har genomfört den första Uppsala-klassikern i historien.

Pris: 900 kr Alumnpris: 800 kr

Kod: Alumnklass

Obs! Ni känner väl till Pelle Svanslös Cykeldag? Barnens stora event under UNT Bike weekend. Kika in på http://pellescykeldag.se/ för mer information.