…. det var mitt mål på dagens cykelrunda.  Helst utan att åka så sakta att jag riskerade att trilla av cykeln för att det blev omöjligt att hålla balansen.

Vadå undvik rött undrar en del? Med all rätt! Jo, med rött menas i detta fall att ligga i röd pulszon, där fröken får jobba på lite. För mig börjar den röda pulszonen vid 161 slag/minut. Sedan coachen gav mig Strava premium i ”romantisk” present  kan jag enkelt se på varje runda hur stor del av rundan som varit i  de olika pulsintervallerna.

Undvik rött

Fyra röda poäng = 2 % i röd zon

Det här innebar att fröken – trots att hon kände sig stark med frökenmått mätt – höll igen! Märkte jag att pulsen steg saktade jag in. Galet! Kändes knäppt! Men, coachen har sagt att det är BRA för fröken att cykla på det här sättet ibland.

Hur det gick? Jo, lyckades NÄSTAN. Det blev två procent i röd zon – vet precis när det hände. Blev omcyklad av någon som ”bara” höll liiiiite högre tempo än fröken, och då vaknade någon liten ”djävul” till liv. Besinnade mig och släppte – kändes dock riktigt TRIST. Va, släppa när jag lätt orkat hålla…. Det är emot ALLA principer.