OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benvärmare och nya flossade cykelbyxor trots det blev det kallt.

Sex plusgrader ute och jämngrått, det är INTE ett cykelväder för fröken. Trots det kom hon ut på förmiddagen och cyklade pulsintervaller. GALET!

Fröken har i och för sig lovat Vilden att hon ska cykla intervaller, men han hade nog varit mycket förstående om fröken hoppat över att cykla idag. Och coachen hade sagt: KLOKT ingen vettig person cyklar när det är plus sex grader ute. Så vad gjorde fröken ute?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ler lite tvekande

Första orsaken är att fröken fortsätter att jaga kilometrar  för att kunna nå årets mål. Den andrar orsaken är att skolans Bibliotekarin har försett fröken med en bok. Slutsatsen efter att fröken läst första kapitlet är följande:

  • Man blir smart av att träna,
  • Träning minskar stress
  • Träning är bra mot ångest och depression
  • Nya hjärnceller och kopplingar i hjärnan kan utvecklas av träning
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hjärnstark av Anders Hansen

 

 

Författaren skriver till och med: att det är bra att promenera men bättre att cykla och springa.

Att träning är bra mot stress, depression och ångest, har fröken kommit fram till genom egna erfarenheter men resten hade fröken missat. Och här kan man bevisa det genom vetenskapliga undersökningar! Häftigt! Snacka om motivation till att träna… Vem vill inte bli smartare?

intervalltorsdag

Dagens intervaller

Måste dock erkänna, att när fröken satt där på cykeln och körde sina intervaller och det var kallt, grått och trist kändes det INTE som fröken var speciellt smart.