Söndagens krasch har nog påverkat mig mer än jag först trodde. Det går an att träna solo, men när det kommer till race känns det inte fullt lika bra. Märkte på TCT att det uppskrapade benet stramar när jag tar i under längre tid och framförallt är jag inte bekväm i kurvtagningarna.

Jag har inte missat något TCT-lopp den här säsongen och gårdagen var inget undantag. Det är helt enkelt för roligt för att avstå och nu när jag är nykraschad tror jag att det är bra för skallen att sätta sig i en klunga så fort som möjligt igen. Med Västboloppet inplanerat nästa helg behöver jag bli helt trygg på hojen och samtidigt underhålla tävlingsformen.

En som verkligen jobbade på tävlingsformen igår var Fredrik Frykberg, en av åkarna i vårt elitlag. Jag vet inte om han hade fyraminutersintervaller inplanerade, men det blev i alla fall en jäkla fart med jämna mellanrum. Soloutbrytningar varvades med att köra in andra utbrytare och de gånger man själv följde med i offensiven sved det i påkarna…

IMG_4525

Under de fyra Milsbovarven hanns det med många olika utbrytarkonstellationer och särskilt under de sista varven var jag angelägen om att gå med i de flesta attackerna. I vanlig ordning samlades i alla fall fältet ihop inför målgången i Torsång och med Sonesson och ”Blomman” frånvarande fick det istället bli att söka upp Björns hjul inför spurten. Vi satt ganska långt bak inför upploppet, men jag ville hålla mig kall och lita på att det skulle lösa sig. Jag tappade tyvärr bort Björns hjul och fick två andra framför mig. Såg luckan mellan dem, men med en vurpa i fräscht minne vågade jag inte riskera något. Slog av en aning, gick ut till höger och kunde ta ett par placeringar innan mållinjen. Gled in som fyra bakom Björn, Erik och Andreas.

IMG_4526

Kvällens segrare

Ikväll kör herrarna sitt tempo-SM på Sollerön och med en förhållandevis kuperad bana tror jag på en ny segrare. Alexander Gingsjö är monsterstark även i år, men med en del höjdmeter tror jag att de lättare herrarna kan gynnas. Som favorit håller jag Tobias Ludvigsson, han stod för en finfin insats på tempoetappen på Girot. Bakom Tobbe tror jag på en kamp mellan Gustav Larsson och Tre Berg-trion Gingsjö, Fåglum och Wetterhall om de återstående medaljerna. En åkare som jag också tror och hoppas på är Upsala CK:s Staffan Arvidsson.