OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fröken väntar på ”gubbarna”

Gårdagen bjöd på vårens första gubbcykling” med S och Å. Gubbcykling var från början en lugn och fin runda med fika. Men, gubbarna har påverkats av coachen, det lugna och fina är nu ett minne blott. Turligt nog finns iallafall fikat kvar.

Igår var det precis som vanligt träff i Gråmunkehöga. Fröken var först på plats. Måste erkänna att en viss oro kändes av. Både Å och S hade antytt att fröken numer tränar som ett ”proffs”. Det är utlandscyklingen de syftar på. Men, de har aldrig sett fröken snigla sig uppför en spansk backe.

Herrarna dök upp och vi gav oss iväg. Insåg snabbt att gubbarna var på hugget. Och verkligen trodde att fröken var i form. Fick till och med dra en stund i början. Något som ALDRIG ska behöva inträffa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här kommer gubbarna

Å hann få rött kort innan rundan var över. Han  drog, minst fyra gånger, medvetet, upp takten på ett sätt som gjorde att fröken tappade hjul. Lägg till att han varje gång log lite skadeglatt och alla förstår att ett rött kort var välförtjänt. S var lite snällare… han höll koll på om frökens framhjul låg på hans bakhjul. Men, några gånger under rundan lät han sig ryckas med av Å och båda herrarna försvann i fjärran. Det blev alltså gult kort till S.

Turligt nog är både S och Å proffsfikare. Vi fikar alltid länge och hinner avhandla många viktiga saker. Vore det inte för fikat hade fröken gett upp att cykla med dem för lääääänge sedan. Men, fikasällskapet är i världsklass.