Bliz – Merida till Scandinavian Race

team-bliz meridaDet första Svenska lag som anmält sig till Scandinavian Race är Bliz-Merida Pro Cycling, som i år är ett UCI Continental lag. Bliz-Merida är ett lag med mestadels unga och lovande cyklister från olika nationer. Håll ögonen öppna för här tror vi att det kommer hända grejer.

Vi ringde upp Pierre Moncorgé för att kolla läget inför säsongen och UNT Bike Weekend.

Hej Pierre!

UBW: Har försäsongsträningen och upptakten av säsongen gått bra?
Pierre: Jättebra. Jag hade inga problem i vintras, inte sjuk en enda gång. Jag har tränat bra och progressivt, även om det var någon tuff vecka när jag körde utomhus i -20° runt omkring Uppsala. Jag var också mycket upptagen med mitt sista år på min master och jag gjorde flera tentor i slutet av januari. Från och med mitten av februari jag har varit i Algarve, Portugal. Vi har haft ett bra träningsläger och jag konstaterade att läget ser ännu bättre ut än förra året. Vi körde bra under den första tävlingshelgen: Jag kom på 7:e plats i lördags på en tuff bana med 3000 höjdmeter, och min lagkompis Matti vann i söndags.

UBW: I år har Bliz-Merida tagit steget upp från svenskt elitlag till att bli ett UCI Continentallag, hur kommer det påverka säsongen, blir det ännu fler tävlingsdagar utomlands i år?
Pierre: Det är svårt att köra fler tävlingar utomlands, eftersom jag redan fick 50 UCI tävlingsdagar förra året, och 80 totalt. Programmet är ganska likt förra årets, med mycket UCI .2 tävlingar och kanske några klass 1.

UBW: Vad är lagets och ditt personliga mål med säsongen?
Pierre: Mitt personliga mål är att vinna ett UCI lopp, eftersom jag har varit nära med många topp 5 och topp 10 under 2014 och 2015. Lagets mål är detsamma, samt att laget också vill uppnå bra resultat på tävlingar i Sverige.

UBW: Vart på banan tänker du avgöra årets Scandinavian Race, väntar du på spurten eller kommer du attackera i Polacksbacken?
Pierre: Banan är hård eftersom det är som ett GP mitt i staden, med många kurvor och nästan 200 km! Det är nästan alltid en utbrytning som håller in till mål, därför är planen att sitta långt fram i klungan med bra ben och försöka vara med i den avgörande utbrytningen. Jag bor i Uppsala sedan 2,5 år så hoppas jag att köra bra på hemmaplan.

Vi tackar Pierre för en trevlig pratstund och önskar honom lycka till på Scandinavian Race och Skandis GP. Om vi på UNT Bike Weekend får gissa så tror vi att Pierre kommer bli riktigt farlig i årets Scandinavian Race.