I år ser det ut som vi kan bli 1000 anmälda till Pearl Izumi MTB och det medför tyvärr en hel del logistiska problem, eftersom vi kör 2 varv på samma bana. Varvningarna har varit ett problem även tidigare år eftersom det skapas situationer som inte är bra säkerhetsmässigt för vare sig tävlande eller motionärer. Därför har vi inför årets lopp, efter noga övervägande, valt att låta tävlingsklass köra ett varv innan vi släpper första motionär. Allt för att Pearl Izumi MTB ska bli ett trevligt och roligt lopp för alla klasser. Vi hoppas ni har förståelse för vårt beslut och att säkerheten alltid måste gå först.

Därför kommer starttiderna se ut som följer:

  • Tävlingsklass, fålla 1: Start 09:00,
  • MTB 51 km, fålla 1-3: Start 10:15, 10:20, 10:25,
  • MTB 28 km: Start 10:30

Som ni ser får då tävlingsklass på sig 1 timme och 15 min att köra varv ett, plus den tiden det tar från slottet till första skogspartiet för första motionsstarten.  Totalt kommer det blli ca 1 timme och 20 min. Efter att vi studerat tidigare års resultatlistor så ska då hela tävlingsklass hinna förbi innan första motionär kommer, och vårt problem med varvningar vara löst.

NY STARTPLATS

Detta medför också att starten måste dras om, eftersom vi på gamla banan startar och går i mål på samma sträcka längs Dag Hammarskjölds väg så måste vi flytta starten och göra en ny bandragning till första skogspartiet för att sista motionsgrupp inte ska riskera att krocka med tävlingens målgång.

Den nya starten kommer att gå från söder om Slottet i Kung Jans park, (en stor gräsyta) och vi kommer att åka en lite kortare slinga med masterstart till första skogspartiet istället. Målgången kommer fortfarande vara densamma ned genom viadukten och vidare längs Dag Hammarskjölds väg för att sen åka runt Uppsala Slott och avsluta med Slottsbacken. Eftersom allt detta skett väldigt snabbt så kommer vi komplettera med ett mejl på måndag med ny karta för starten, ny karta på hemsidan och ny GPX-fil på ett varv av den nya banan för nedladdning.

STARTFÅLLOR MOTION

För motionsklass kommer det finnas 4 fållor, där fålla 1-3 är till för MTB 51 km och i fålla 4 startar MTB 28 km.

Vi vet att vi ställer stora krav på er åkare när vi ber er välja startfålla efter er tänkta kapacitet, men vi behöver verkligen er hjälp att ni är ärliga när ni väljer mellan Motion – snabb, Motion – medel och Motion – lugn (fålla 1-3). Anledningen till att vi vill att ni ska vara noga med ert val är återigen för att skapa ett så säkert lopp som möjligt. Fållorna för både tävling och motion öppnas 1 timme före start.