Pearl Izumi MTB Tävling 2018

Information för dig om Pearl Izumi MTB Tävling

Den tredje upplagan av Pearl Izumi MTB Tävling hade ca 150 deltagande elitåkare och vanns av Emil Lindgren, Team Allebike och Jennie Stenerhag, Falu CK/ÅBRO. Efter den fantastiska feedback vi fick på vår bana hoppas vi på ännu fler elitåkare 2018.

Starten sker på Dag Hammarsköldsväg nedanför Uppsala Slott, Söndagen 20 maj 2018 med första start kl 09.00. Det kommer att finnas två startled. Det första startledet kommer att innehålla alla deltagare i tävlingen och det andra startledet omfattar alla dem som anmält sig till motionsloppet. Tidsdifferens kommer att finnas mellan starterna.

Självklart kan du fortfarande anmäla dig till våra lopp. Mellan den 7 – 16 maj klickar du in dig på nedan länk för att efteranmäla dig. Här finns möjligheten att betala med Swish eller med Bankgiro.

Arrangörer

 

Tävlingsinformation

Startavgift – tävlingsklass

  • Startavgift tävlingsklass:  695 kr

Jämnt fördelade prispengar

Till 2018 har vi fått hjälp av en sponsor och därmed kommer vi erbjuda samma prispengar till damerna som till herrarna och därmed är den totala prissumman uppe i 74 000 kr, Nu hoppas vi att det kommer ännu fler tjejer till Pearl Izumi MTB Tävling

Till herrklassen utbetalas för motsvarande placering:

  1. 20 000 kr
  2. 10 000 kr
  3. 5 000 kr

Till Damklassen utbetalas för motsvarande placering:

  1. 20 000 kr
  2. 10 000 kr
  3. 5 000 kr

Spurtpriser

Pearl Izumi MTB Tävling kommer även att innehålla WTT spurtpris i vardera klass och det avgörs efter ca 15 km uppe på Col de Sunnersta. Först upp i respektive klass vinner 2000 kr.

Max antal startande

Uppsala Bike Weekend har satt ett maximalt deltagarantal till 1500 åkare på Pearl Izumi MTB Tävling.

Licens

Deltagare i tävlingsklassen har krav på att ha minst endagslicens och föreningstillhörighet. Engångslicens och föreningstillhörighet kan köpas på kansliet beläget på Borggården, Uppsala Slott, under Uppsala Bike Weekend.

Pearl Izumi MTB Tävling är ett seedningslopp för Cykelvasan.

Allt du behöver göra är att ange ditt vasa-id när du anmäler dig. Du hittar ditt vasa-id under mina sidor, personuppgifter på www.vasaloppet.se. Gäller för vår långa sträcka, tävling och motion. Lycka till i jakten på startfållor!

Depåer och servicestationer

Banan kommer att innehålla två depåer och servicestationer, egen service som sker utanför dessa platser kan resultera i att deltagaren diskvalificerar sig i tävlingsklassen. Om något händer utefter banan får deltagaren själv reparera cykeln alternativt ta sig till någon av servicestationerna, om så inte går ber vi deltagaren att kontakta närmsta funktionär som ser till att deltagaren transporteras till start och mål området.

Langning

Fr o m 2017 så kommer Uppsala Bike Weekend tillåta fri langning utefter hela tävlingsbanan.

Klasser

Tävlingsklass – engångslicens eller årslicens (för att se godkända licenser var vänlig ta del av www.scf.se – minimum baslicens) samt föreningstillhörighet (cykelklubb)

  • Herrar födda -02 (15 år) eller tidigare
  • Damer födda -02 (15 år) eller tidigare

Cykel

I tävlingsklassen är endast mountainbike tillåtet enligt Svenska Cykelförbundets regler, medan alla cyklar är tillåtna i motionsklass. Vi rekommenderar starkt att även motionärerna använder sig av en mountainbike p.g.a. banans utformning. Uppsala Bike Weekend tar inget ansvar för utrustning som eventuellt skadas under loppet.

Återbetalning

För Pearl Izumi MTB Tävling sker ingen återbetalning då anmälan är bindande. Vid extrema fall kan en viss del återbetalas. Uppsala Bike Weekend rekommenderar startande att teckna Folksams försäkring  ”Startklar”, där en del av startavgiften återbetalas mot uppvisande av t.ex. läkarintyg. Vid händelser som Uppsala Bike Weekend inte kan råda över, så som naturkatastrofer, krig eller dylikt vilket orsakar att arrangemanget ställs in, återbetalas 75 %  av startavgiften till de anmälda.

Försäkring

Tävlingen är sanktionerat av SCF och en grundförsäkring tecknas för alla deltagare. I övrigt se Startklar.

Efter tävlingen

När loppet är genomfört så kommer det att finns möjlighet att skölja av utrustningen på Studenternas IP, mat och medalj kommer att delas ut till alla deltagare.

Välkomna till Uppsala den 18-20 maj 2018