Uppsala Bike Weekend – Loppen

Uppsala Bike Weekend fortsätter att jobba för att främja cykelsporten i Sverige. Vi tycker att det bästa sättet är att satsa extra på våra barn. Därför kommer vi lägga till en mountainbike-tävling för barn under lördagen nästa år. Mer info och inbjudan kommer under hösten.

Som ni ser är alltså ryggraden kvar i Uppsala Bike Weekend. Så trots nytt namn på helgen/loppen är det samma lopp och samma arrangör. Nu får vi dessutom möjligheten att satsa ännu mer på de breda motionsloppen och er cyklister som gör vår helg till en av Sveriges största cykelfester.

Shimano Landsväg

Ta chansen att cykla 85- eller 167 km i vackra Uppland och alltsammans i de vackraste delarna av Uppsala. De två längre banorna går söderut mot den första gemensamma depån i Sigtuna och skiljs därefter åt. 85 km rullar tillbaka till Uppsala via Alsike, Mora stenar, Sävja och Nåntuna. 167 km rullar västerut mot Enköping och sedan norrut mot Järlåsa och Östfora innan det vänder tillbaka mot Uppsala via väg 272 och en avvikare genom Börje.

Pearl Izumi MTB / Tävling

Stad möter skog, vågar du anta utmaningen? Uppsala har alltid varit varit ett starkt fäste för cross-country och vad passar bättre än att start och mål är på klassisk mark vid Uppsala slott. Loppet som startar Söndagen 20 maj, tar dig snabbt ut i Uppsalas skogsområden via Sten Sture monumentet och bjuder på en magisk naturupplevelse när loppet vänder hemåt längs Fyrisån. Mer information och kartor med bansträckning!

Uppsalatrampet

Uppsalatrampet 30 km är ett lopp för alla som gillar att trampa lagom långt med familj, kompisar eller kollegorna på jobbet. Allt i eget tempo genom vacker natur och massor av frisk luft på cykelvägar i och runt Uppsala.

Uppsalaklassikern

Uppsalaklassikern har vi skapat för er som vill köra båda våra discipliner. På Lördagen cyklar du 167 km landsväg och på söndagen 51 km MTB. De som genomförde Uppsalaklassikern 2015-2017 vittnade om att det var en rejäl utmaning.

CykelKraft MTB Ungdom

Loppet kommer att genomföras lördagen den 19 maj och ha både prova på klasser och tävlingsklasser. Givetvis kommer loppet att hålla samma höga klass som övriga lopp och arrangemang under helgen.

Välkommen till en helg fylld av cykel för alla åldrar.

Här hittar du Sveriges bredaste utbud över landsväg och MTB. Tusentals cyklister väljer bland 5 motionslopp, 1 MTB-tävling och Pelle Svanslös Cykeldag för de yngsta. Så olja kedjan, pumpa däcken och ställ upp på den distans som passar just dig!

Välkommen till Uppsala 18-20 maj 2018