Nu ska jag berätta något paradoxalt. Idag – precis efter att ha varit förkyld – kände jag mig stark på velodromen, förmodligen mitt bästa pass sedan SM. Jag tror att det är just tack vare förkylningen som jag var i slag. Låt mig förklara.

IMG_3340

Det behöver inte alltid vara negativt att bli krasslig. Alltså är man magsjuk och spyr konstant i en vecka lär man knappast komma i sitt livs form, den enda formen man kommer i då är väl att man kommer rasa ett antal kilo… Men rör det sig om snällare sjukdomar såsom en vanlig förkylning behöver det inte alls vara prestationssänkande. Det kan istället vara så att den framtvingade vilan gör en gott, att man känner sig fräsch och taggad efteråt.

 IMG_3342

Under helgen har jag inte tränat något alls. I fredags började jag känna av halsen och så fort skiten sitter i halsen avstår jag träning helt, här ska det inte riskeras något. Således blev det någon extra vilodag mot planerat, sovmornar och att peta i sig lite mer nyttigheter. Samtidigt som jag har kurerat mig på hemmaplan har jag sett bilder från velodromen, då blir man bra åksugen själv också!

IMG_3341

Nu har det halsonda släppt och när jag satte mig på velodromjonnen ikväll, första passet på banan sedan förra måndagen, var cykelhumöret på topp. Utvilad och träningspepp – ja, det är då det går fort=)!