Happ, ny andraplats på TCT, tredje raka faktiskt. Satsningen på flera utbrytningar och en sen attack räckte inte riktigt hela vägen, utan fick se mig passerad av Janne sista 100 meterna efter att ha spelat ut mina kort.

IMG_5373

Eftersom det är svårt att fika mitt under race fick det bli fika hos farmor innan TCT istället

På sätt och vis hade jag en ny taktik på dagens körning vid Långsjön (3 varv). Jag var inte den som iscensatte attackerna, utan lät några gå iväg en bit för att sedermera brygga ikapp. Hade förhoppningar om att därigenom få till någon vass utbrytning, men allt som oftast blev det en jäkla fart på klungan så att fältet snart var återsamlat igen.

Dagens bästa utflykt fick jag tillsammans med Viktor Lundmark. Jag och denne tempohäst stack i slakmotan förbi potatisodlaren och när vi såg att vi hade fått en okej lucka var det bara att gå all in för att utöka avståndet ytterligare. På endast två utbrytare och med en ivrigt jagande klunga bakom var det enda som gällde att ta riktigt hårda förningar för att ha någon som helst chans att hålla undan. Efter en så där 7-8 km var vi dock infångade igen.

Som så många gånger förr attackerade Tomas Carlsson med ett par kilometer kvar. Egentligen kändes avståndet fram till honom hanterbart, men när ingen i klungan tog tag i taktpinnen att täppa till blev det ett knepigt läge. In på det kilometerlånga upploppet var luckan 40-50 meter i alla fall och för att vinna kändes det inte som ett alternativ att invänta spurt sista 200 meterna. Med 600-700 meter kvar var allt eller inget, tänkte jag. Jag spurtade på så snabbt jag bara kunde för dels attackera ikapp Tomas och dels ställa av hela fältet. När jag kikade bakåt var det ingen som kunde hålla mitt hjul och jag var samtidigt på väg upp i ledning. Dock kom så den där välbekanta känslan av total mjölksyra i påkarna och när jag tvingades fortsätta trampandet nere i sadeln kunde Janne komma in i mitt sug. Där och då förstod jag att segern var borta. Om jag slog av skulle resten av klungan komma ikapp (och förbi) och fullföljde jag attacken var det bara en tidsfråga innan Janne skulle spurta om. Jag körde hela vägen in i kaklet och kunde åtminstone streta emot så pass att jag blev tvåa.

Även om jag inte vann får jag förklara mig rätt nöjd. Jag fick återigen finfin träning på TCT och kan glädja mig åt att den goa känslan som jag hade i kroppen under Västeråshelgen finns kvar. Den senaste tidens stora fokus på korta intervaller har gett resultat på effekten för tidsspannet 30-60 sekunder. I samband med attacken på slutet blev det 10W/kg i 52 sekunder (722W). Till nästa säsong hoppas jag kunna hålla sådan watt i en minut, vilket borde vara möjligt med god form och en lämplig backe att sprätta i.

IMG_5380

Fotboll och burgare gör sig väldigt väl ihop! Dock fick jag nöja mig med vatten till eftersom jag inte vann, annars hade det blivit öl…