Vid vinst kunde jag avancera till tvåa i Seniorcupen medan ett dåligt race hade öppnat för Kristian Wejshag att sno min tredjeplats. Efter dagens femteplats på Anundsloppet försvarade jag tredjeplatsen i sammandraget, vilket jag är jättenöjd med.

Planen för dagen var enligt följande. Jag skulle dels bevaka alla eventuella attacker från Skaraduon Jansberger och Wejshag, två respektive fyra i Seniorcupen. Och dels gå med i utbrytning om sällskapet kändes tillräckligt vasst. En förutsättning för detta var att jag satt topp tio i klungan hela tiden för att vara med på noterna.

Platt banprofil och svaga vindar gav en ganska ospännande tillställning. Visst bildades det en del mindre utbrytargrupper, men aldrig något bestående. De gånger som Skara missade breaket kontrollerade de jakten till 100%. Jag var med i attackerna så fort de kom från cupkonkurrenterna, annars bevakade jag mest en framskjuten position i klungan.

Loppet avgjordes – rätt oväntat – på två solokörningar. Moraåkaren Jonathan Hedbys gick först iväg på egen hand och sedermera bryggade Andreas Hertz (Skara CK) ikapp. Dessa herrar lyckades hålla klungan på behörigt avstånd tack vare att det inte blev någon organiserad körning bakom. In mot upploppet, även idag uppförsspurt, blev det hård kamp om positionerna. Dels skulle junisarna spurta om alla sina pallplatser och dels var det tredjeplatsen som gällde för seniorer. Trångt, cyklister över hela vägen och nervöst sista kilometern. Jag blev tillfälligt inklämd bakom Skaras spurttåg, men när luckan öppnades till vänster tog jag chansen och gick all in på en långspurt. Var tillfälligt först, men kroknade duktigt och fick se mig passerad av Fredrik Jansberger och Henrik Lundberg.

Därmed är den officiella tävlingssäsongen 2015 över. Jag kan blicka tillbaka på jämna preststioner och framförallt ett väldigt roligt cykelår. Jag har kört på glädje och lärt känna nya cykelvänner i samband med loppen. Tredjeplatsen i Seniorcupen baseras på följande resultatrad: 13-4-3-3-3-5.

Nu ska det bli skönt att ta en period med (ännu mer) ostrukturerad träning och vila skallen lite inför vinters ban-SM.