Dagens tenta gick fortare än beräknat och med noll TC-motivation satt det fint att hinna med ett pass på crossen. Det hederliga distanstempot kryddades med hårdkörning på banvallen – kul och jobbigt.

IMG_5811

Med velodromtävling till helgen borde jag kanske förlägga träningspassen till banan, men i mina ögonen är tävlingen bara ett högintensivt träningspass som ska göra mig till en starkare och bättre cyklist inför 2016. Jag planerar inte mer än att jag skriver ”gym”, ”cykel” eller ”vila” i mitt upplägg och först den aktuella dagen bestämmer jag stuket på passet. Igår harvade jag testcykel och att köra det två dagar i rad har jag absolut inte pannben för! Och inte hade jag någon större lust att bege mig till velodromen heller. Nej, med några riktigt intensiva dagar i bagaget med tentaplugg och mitt andra sidoprojekt som också tar en del tid, kände jag bara för att sticka ut ett par timmar på cykelcrossen. Frisk luft och mestadels lågintensivt trampande är fina grejer det!

IMG_5814

IMG_5817

Låter pulskurvan beskriva dagens hojande. Först två timmar typiskt distanstempo i zon 2 och sedan fick jag mig för att dra av en långtröskel längs hela banvallen (Runnleden). Tyckte den sträckan var skitrolig på senaste DSA-passet och just att gasa på över lite stökigare underlag ger en annan fartkänsla än att tempomosa på finfin asfalt. Mitt motto när jag hojar är att inte ägna mig åt ”mellanmjölkande”. Antingen tar jag det lugnt (återhämtning eller distans) eller så är det mer högintensivt såsom trösklar eller Vo2max som gäller. Mellanmjölken tar jag till havregrynsgröten på morgonen, det är jättegott;)!

IMG_5815

Inte hann jag fika längs vägen idag, men det tog jag igen på hemmaplan. #fikakung

IMG_5806

Igår blev det hemmagjorda burgare, sötpotatis och varsin finöl…

IMG_5807

…med dessa sköningar