Imorgon är det dags igen för velodromtävling i Falun. Återigen ska det köras omnium bestående av flygande varv, sprint, scratch, poänglopp och eliminering, sista riktiga testet innan ban-SM om två veckor. Kommer onekligen bli ett mjölksyrafyllt test med så starkt startfält som väntas.

 

Förra gången det begav sig – min första riktiga velodromtävling – räckte mina insatser till en tredjeplats, vilket var oväntat bra. Nu är förhoppningen att slå sig in på topp tre och på flygande varv skulle det sitta fint med en putsning av perset. Antar att det blir ungefär samma startfält som senast, samt att spurtkanonen Jonas Ahlstrand och talangfulle Viktor Lundmark tillkommer. Håller sig Jonas bara på hojen ska han väl med enkelhet kamma hem de flesta grenarna – och vi andra får fajtas om att bli best of the rest. Tänker i alla fall inte bara sitta med och ha allt fokus på andraplatser, utan väl på banan är det bara att ge det chansen och försöka överraska.

 

Kommer vara utvilad – och förhoppningsvis i skaplig form – på startlinjen. Vila både i onsdag och även idag. Igår blev det en del högintensivt på banan, först några kilometersförsök med David, Preben och Felix och sedermera det vanliga intensivpasset.

 

Hörs igen imorgon kväll, hoppas kunna rapportera om pers, någon grenseger och pallplats – håll tummarna:)!