Crossdistans, velodrom eller testcykel var dagens frågeställning. Skippade att ställa väckarklockan igår kväll och när jag väl skulle vakna fick humör och väder styra valet av pass. Grått och blåsigt ute, då kändes det lätt att boka in sig på intensivpasset på velodromen.

Så här års är jag inte alls strikt i min träningsplanering. Att jag tränar är viktigare än vad jag tränar. Detta är ändå en så tuff årstid med få soltimmar och tråkigt väder att det är dumt att göra det extra tufft genom att tvinga sig till massa ”pannbenspass”.

IMG_5895

Velodromande under ledning av solstrålen Emma Stenberg. Idag var det verkligen inga kalasben. Efter torsdagens maxtest på LIVI har jag inte genomfört något riktigt cykelpass – och det kändes. Mina påkar fungerar nästan alltid som så att jag behöver ett pass dagen innan för att vara med i matchen. Jaja, det var kul ändå och efter tre tuffa cykeldagar tis-tors var det välbehövligt att lätta upp belastningen ett par dagar.

IMG_5896

Magnus Ekström vilar bokstavligt talat i banan

IMG_5897

Fint att komma hem till vinterstudion efter 1,5 tim på banan. Kan inte sluta imponeras av Stina Nilsson – snart har vi världens bästa sprintåkare på damsidan!