Imorgon och på söndag går ban-SM av stapeln här i Falun. Jag kommer ställa upp i fyra av fem discipliner och hoppas kunna göra bättre ifrån mig än på SM 2014.

För min del kommer SM bestå av följande grenar:

  • Matchsprint (kval med flygande varv)
  • Eliminering
  • 4 km förföljelse
  • Poänglopp

Från början var inte tanken att ställa upp i förföljelsen, men på något vänster lyckades jag – som egentligen hatar tempodiscipliner – få mersmak för förföljelse på den sista deltävlingen i velodromcupen. Lika bra att köra 4 kilometaren, tänkte jag.

Det återstår att se hur formen kommer vara under helgen. Efter att ha legat lågt med cyklingen i december för att fokusera mer på mitt bokprojekt och skolan, har jag nu tränat ganska bra den senaste månaden. Var (precis som planerat) rätt sliten mot slutet av förra veckan, men efter tre vilodagar och tillhörande massage hos duktiga Anna Herrlin Toresson kändes kroppen bättre igen när jag återupptog träningen i tisdags.

Alla velodromgrenar är utmanande på sitt sätt och en röd tråd genom så korta och högintensiva moment är mjölksyra. För att klara av syrapåslaget är det alltid trevligt och välkommet med publikstöd. För er som vill heja fram oss deltagare på ban-SM har ni det preliminära programmet nedan:

Bancykel-SM 2015/2016

Nu ska jag inte skriva mer om SM, utan det börjar bli dags att bege sig till banan för lite ”benväckning” och allmän tillsyn av hojen. Hoppas vi ses på velodromen under helgen=)!