Efter ett par tävlingar har jag nu bestämt mig för att fortsätta i seniorklass hela 2015. Dels tycker jag det är en lagom nivå för stunden och dels planerar jag att försöka skrapa ihop några poäng i Seniorcupen, som jag i nuläget ligger fyra i.

Mot bakgrund av att jag tävlade i elitklass under 2014 (tills jag blev sjuk) och efter vinterns ganska fina insatser på velodromen, finns det säkert de som anser att jag ska hålla till i elitklass på landsvägen. Jag tror inte att jag skulle bli avställd efter 5 km, men det lockar helt enkelt inte att inleda en ny elitsatsning i år. Visst att det skulle ge bättre spons och att det är högre status, men för mig är sådant helt ointressant. Jag tävlar för att ha roligt och hänga med skönt cykelfolk – inte för att få alla startavgifter betalda och kunna skryta med att jag är elit.

Jag känner mig själv så pass väl att jag vet att elittävlande skulle skapa större press. Även om jag skulle kunna intala mig själv att bara göra det som en rolig grej och skippa resultatmål, skulle ändå pressen finnas där. Längre lopp – mot hårdare motstånd – skulle öka kraven på att sköta träningen i allmänhet och långpassen i synnerhet. Likaså skulle förväntningarna öka utifrån att jag ska tävla si och så mycket. Jag vill lägga upp tränandet helt spontant och ställa mig på startlinjen lite då och då när det känns kul och motiverande.

IMG_4123

Något som känns motiverande med seniortävlandet är den så kallade Seniorcupen, en cup som består av nio deltävlingar. Man får räkna sina sex främsta deltävlingar och efter Anundsloppet i höst kommer det stå klart vem som har samlat flest poäng till sammandraget. I och med att deltävlingarna i regel är inom rimligt åkavstånd och utspridda väl över hela säsongen, kan det vara skoj att ställa upp på 6-7 stycken race och se hur långt det räcker.

Nästa deltävling är Solleröloppet på midsommar. 140 km, två svängar uppför Gesunda och Skeerbackarna kommer kräva fina ben för att hänga med hela vägen. Förhoppningsvis blir det ett antal till från Borlänge CK som ställer upp i seniorklassen när det vankas lopp så nära. Kan även nämna att jag har impulsköpt en startplats till Siljan Runt i början av juni. Det kan vara välgörande att få 16 snabba mil inför Solleröloppet och jag hoppas vara delaktig i att Continental Test Team kan slå nytt rekord.