En strålande sommarkväll, stort deltagande och flera av BCK:s talanger på plats, här skulle det bli åka av. Dagens resultat blev fyra och två.

Vi inledde TCT:andet med 1,5 Milsbovarv som avrundades med målgång i Mora By (stora vägen). Precis som sig bör på träningsrace attackerades det hejvilt. Mest aktiv av alla var Janne Jakobsson, som sedermera kom loss med åkstarkt sällskap i form av Mats Hedlund och Tomas Carlsson. Tjänstefel av oss i klungan att ge denna trio utrymme och ett ännu större tjänstefel att inte samarbeta bättre. Titta-på-varandra-mentalitet varvades med utsiktslösa attacker, vilket var perfekt för utbrytarna som höll undan. Janne kammade hem första loppet medan jag spurtade snabbast i klungan för att bli fyra.

Sedan var det dags för tre varv á 3,3 km i Mora By. På andra varvet började det på riktigt när de snabba ungdomarna Joel Burman och ”Blomman” gasade rejält i backen. Såg inget annat alternativ än att slita mig med i hårdkörningen. Tempot stagnerade därefter och fältet återsamlades inför målstigningen. Efter min senaste seger i Mora By hade jag nog lite hybris och bestämde mig för att gå redan i roten av backen. Jag visste att jag skulle kunna skapa en lucka till de flesta, men Joel Burman kom in på hjul och kunde säkert bärga segern före mig och Janne. Givetvis borde jag ha avvaktat mer mot Burman, som var trea på junior-NM i MTB nyss, men samtidigt kul att testa lite olika taktiker.