Benen var oväntat fina på kvällens TCT, så pass bra att jag både kunde vara på offensiven och sedermera kamma hem klungspurten i Torsång. Väl hemma belönade jag mig själv med burgare, en kall och fin Champions League-fotboll – vore fel att klaga över tillvaron!

IMG_5215

Bröderna Lundmark och Andreas Blomqvist, tre snabba och talangfulla cyklister

Jag var lite osäker på dagsformen. Söndag rull, måndag helvila och igår velodrom. Skulle intervallerna på banan räcka för att väcka liv i kroppsskrället? Dagens taktik fick styras av hur benen kändes. Efter att ha känt mig sliten under helgen ville jag inte panga järnet om kroppen alltjämt var seg.

Fick snart på pränt att påkarna fanns där och det innebar hårdkörning. Egna attacker varvades med att brygga upp till andra utbrytare för att förhoppningsvis trigga formen ytterligare inför helgens tävlande i Västerås. Få av utbrytningarna höll någon längre stund för att en viss starking (tja Mathias) gladeligen körde in både en och två tätgrupper.

IMG_5218

På det sista av fyra varv runt Milsbo blev det en hel del mjölksyra. I Tronsjöbacken bestämde jag mig för att brygga upp till Trionaduon Tomas och Mats och när ”Blomman” lite senare svischade förbi oss som en värre fartsyndare skarvade jag på så att vi bildade en högst tillfällig tätduo. Mats fick tydligen mersmak för livet som utbrytare och gjorde tillsammans med min namne Marcus ett tappert försök på slutet. Med kilometern kvar satte Viktor in sin patenterade attack och som den tempohäst han är vågade jag inte ge honom något utrymme. Fick slita för att fånga in denna ungtupp samtidigt som jag hade hela klungan positionerad bakom mig. Med Viktor infångad avstannade tempot innan Erik gick all in. Det sprack av lite där framme med viss lucka ned till ”Blomman” och ytterligare avstånd till mig. Försökte att inte förivra mig, utan snarare att successivt smyga mig ikapp utan sura ned benen totalt. Kom in på hjul och bidade min tid på spurtknapparna tills tillfället var inne att dra igång. Kom iväg förhållandevis bra i igångdraget, men i ögonvrån såg jag Andreas komma skjuten som ur en kanon till höger. Fick panga på hela vägen in till mållinjen för att ta segern före Andreas och Janne.

Kul att inkassera årets åttonde TCT-seger och framförallt gött att få ett fint formkvitto inför helgens tävlande som avrundar årets Seniorcup. Nu ska jag göra mitt bästa för att förvalta dagens goa ben. Lugnt imorgon och sedvanlig benväckning på fredag, hoppas att det är rätt uppladdning inför Sista Chansen och Anundsloppet.

IMG_5225

När det sved som mest i benen försökte jag motivera mig själv med tanken på två goda burgare med Friscobröd som väntade hemmavid. Om jag dessutom lyckades vinna skulle jag få mig en kall Staropramen. Roma-Barcelona på det – och kvällen var komplett=)!