Som en liten summering av säsongen 2015 tänkte jag utse säsongens händelser i olika kategorier.

Fika

IMG_3678

Kanske den svåraste kategorin, vilket av alla fikastopp var bäst? Får nog ändå säga fikat i Petra på marslägret – det är något extra att fika på Mallorca!

Besvikelse

Midsommarhelgen gick helt åt pipan för mig tävlingsmässigt. På Solleröloppet missade jag utbrytningen och i samband med målgången blev jag dessutom hindrad av en krasch. Velodrom GP två dagar senare gick ännu sämre. Det som såg så lovande ut med utbrytning och ledning av seniorerna slutade med vurpa och en spräckt ram.

Bounce back

IMG_4591 (2)

Nya ramen var knappt inkörd och smärtan i ena benet hade precis lagt sig efter skrotningen på Velodrom GP när det var dags för Västbohelgen. Lördagens GP kändes lite speciellt i och med att det var just på GP-lopp som jag hade gått omkull. Som väntat blev det klungspurt och där var jag trea över mållinjen, årets första pallplats. Från och med denna tävling blev det fyra pallplatser på fem seniorstarter, vilket grundlade tredjeplatsen i Seniorcupen.

Tävlingsprestation

11064760_1677609442475083_4604959340976589387_n

Bildkälla: Ellinor Frendin

Av årets race rankar jag tredjeplatsen på Tre Berg GP allra högst. Friskt vågat, hälften vunnet stämmer verkligen för detta lopp. Med hemmaåkaren Fredrik Jansberger och två starka juniorer i utbrytning var det inte läge att sitta kvar passiv i klungan. Jag attackerade över kullerstenen, fick med mig tempohästen Jonas Tell och vi lyckades tillsammans brygga ikapp utbrytartrion. Det blev visserligen inte seger i slutändan, men skoj att få utdelning för offensiv cykelåkning.

Misstag

Någon kolhydratladdning brukar jag inte köra inför tävlingar, men däremot har jag för vana att ladda Di2-batterierna. Dock slarvade jag med de elektriska växlarna inför Tre Berg, vilket kostade en DNF. När snabbingarna i Riwal, Team Tre Berg-Bianchi och Argon18 petade i ”storkakan” efter andra klättringen försökte jag gång efter gång lägga upp kedjan, men det gick bara inte. Batteriindikatorn lyste rött – och jag såg rött!

Märkligaste bild

IMG_7703

Ja, vad jag håller på med bredvid min namne Marcus Åberg är högst oklart!

Seger

IMG_4078

Nio vunna träningstävlingar och totalseger av TCT i all ära, men det är inte vad cykelåret 2015 har handlat om. Min seger är att jag har haft roligt, varit frisk och inte blivit fysiskt utslagen sedan december 2014.