Test Track igår och Falkenloppet imorgon, då fick det bli fikacykling idag. Rullet kryddades med att Boddan var sprättigare än någonsin samt en KOM-attack på slutet. Skyltspurter och Strava-segment i all ära, men passets höjdpunkt var ändå att avrunda på Café Linné, då mår en sann fikacyklist=)!

7e juni5

Proffskärran!

Planen för dagen var att ta det riktigt piano med trampandet och unna sig en fin godfika längs vägen. Fika blev det – såklart – men det var i övrigt inte alltid rulltempo. Boddan visade redan inne i stan att han var taggad genom att leka Peter Sagan med att hoppa och studsa runt med jonnen. Sedan fortsatte han med att spurta på typ allt som såg ut som en skylt. Oftast lät jag honom sprätta solo, men ibland kände jag mig ändå tvungen att ta fajten.

7e juni4

Boddan tar aeropositionen till nya nivåer, som fotograf hade jag svårt att hänga med här!

När Boddan, efter ett oräkneligt antal spurter, kände sig färdig fick han övergå till att agera som min lead out man. Inte för någon spurt, utan uppdragare in i Vårdsätrastigningen. Givetvis med målsättningen att återerövra KOM:et där! Redan tidigt på platten gasade han på redigt och väl in i backen satt jag på hjul i cirkus 50 blås. När hans syra hade dödat påkarna blev jag framvinkad och då var det bara att se till att förvalta uppdraget. Då jag inte heter Philip Gilbert kunde jag inte bomba rubbet stående på sjukligt hög watt, men körningen räckte i alla fall till nästan 43 blås och KOM med 5 sek. När ska Staffan Arvidsson göra anspråk på detta segment då? I och med att jag bor uppe i Dalarna hela sommaren har han gott om tid att sätta tjockisspurtaren på plats uppför;)

7e juni3

Livets svåra beslut! Och detta är ändå bara en tredjedel av utbudet på Café Linné…

7e juni2

…Det som fällde avgörandet i valet mellan morotskaka och blåbärspaj var ändå den tillhörande vaniljsåsen. Kanske är det den som gör skillnaden så att jag inte bonkar imorgon på de 10 milen på Falkenloppet=)?