Även om Vätternrundan går av stapeln i skrivande stund fanns det några cyklister kvar i Dalarna som ville hoja distans. Det blev drygt 16 mil i sadeln och passet var proffsigt i de flesta bemärkelserna. Ett proffs i sällskapet, proffsigt fin rutt och fika som höll proffsnivå.

IMG_4459

Ahlstrand och Jeppe framme för en timmeslång förning

Att distansa ihop med Jeppe77 är en garanti för att få sig en riktigt fin runda. Sköningen med det breda dalmålet såg till att kosan styrdes norrut mot Norr Lindberg och sedermera Tällberg. När vi närmade oss Siljan kunde man njuta så mycket av de vidunderliga vyerna att det inte bekom en att man hade skrapat ihop ett gäng höjdmeter längs vägen. Väl i Leksand var det dags för en av mina absoluta styrkor som cyklist, att fika. #ingakonstigheter #fikacyklist

IMG_4463

Fikacykling på hög nivå. När Jeppe såg att vi andra tog oss stadiga mackor med smarrig Gustafskorv ville han inte var sämre, utan där blev det en dubbel med både kaffe och cola samt två bakelser. Om fikat räknas som träningstid höll vi på i totalt sex timmar, annars blev det fem timmar.

Trots Jonas Ahlstrands närvaro lyckades jag plocka ett par skyltspurter, alltså när han sket i spurterna eller gav mig handikapp genom att sittspurta. När han tryckte på för fulla muggar och klämde över 1600W var det i alla fall inte jag som tog skyltarna…

IMG_4465

Tillbaka i Falun blev det en skarvning runt Varpan för att få ihop våra fem timmar. Kan summera ett finfint distanspass tillsammans med Jeppe, Ahlstrand och Tobias ”Gilbert”. Lagom fart, nyttiga höjdmeter inför Solleröloppet och gött snack.

IMG_4466

Solen tog idag. #cykelbrännantarform