Efter velande fram och tillbaka är det klart när och var jag inleder tävlingssäsongen 2015. Mitt första lopp blir Östgötaloppet 12:e april, ett lopp som jag blev 24:a på i elitklass förra året. Nu är det istället seniorklass som gäller och med rätt dagsform och utveckling av loppet ska det nog kunna bli en trevlig dag.

Att det skulle bli Östgötaloppet har stått klart ganska länge. Det kantvindsloppet och Skandis GP är de enda två loppen som jag har kört varje säsong sedan jag började tävla. Mitt huvudbry har varit huruvida jag skulle ställa mig på startlinjen dagen innan på Jönköpings GP. Visst är det lockande att få en till start, men jag har – efter det jag har gått igenom – bestämt mig för att tävla sparsamt under 2015. Jag är inte orolig för att kroppen ska packa ihop av 74 km i tävlingsfart, däremot vet jag att det sliter att flänga runt på diverse race. Om jag skulle köra i Jönköping skulle det innebära en lång bilresa direkt efter jobbet på fredagen. Många timmar i bil, bo borta hela helgen, tävla både lördag och söndag samt komma hem sent under söndagen – bara för att jobba som vanligt igen på måndagen. Jag tycker helt enkelt att det skulle bli för mycket, tiden för avkoppling värdesätter jag så högt att jag inte vill ha en fullspäckad tävlingshelg.

Nu ser jag istället fram emot att inleda helgen 11-12:e april på riktigt vis. Komma hem från jobbet på fredagen, ha vilodag, kanske ta sig ett glas vin och slappa framför TV:n. Under lördagen kan jag i lugn och ro sticka ut på ”benväckning” innan det är dags att bege sig nedåt Linköping för att slagga över inför Östgötaloppet.

För Östgötaloppet, som även ingår i Seniorcupen, kommer jag inte prata om resultatmål. Hur som helst vet jag att det är ett lopp som passar mig väl och jag skulle inte ha något emot om det blir klungspurt. Spurtförmågan har blivit bättre av vinterträningen och jag hoppas att velodromtävlandet har gjort mig tuffare när det drar ihop sig med närkamper och armbågar.