Mallorcalägret var som jag tidigare har berättat väldigt lyckat på många sätt. Fint väder, trevligt resesällskap mm. Där nere låg allt fokus på cykling (och äta massa) och att det inte blev något gymmande har jag fått betala priset för nu när styrketräningen har återupptagits. Hej träningsvärk!

I onsdags var jag iväg till Borlänge atletklubb för första gympasset på två veckor, ett inte alls långt uppehåll kan tyckas. På Mallis hade vi visserligen gym på hotellet, men jag kände att jag ville lägga allt krut på trampande och ta tag i styrkan igen hemmavid. Med dagliga rundor på ca 5h var jag inte helt pepp på djupa knäböj och utfallssteg, det hade nog inte gjort mig helt snabb uppför Puig Major… Väl i gymmet försökte jag vara lite snäll mot benen. Ett par set mindre och satsade på vanliga marklyft istället för raka marklyft för att spara baksidorna. Dagen efter hade jag ingen nämnvärd träningsvärk och kunde dra av ett ganska bra racerpass utan problem. Allt frid och fröjd så långt.

Igår började träningsvärken ge sig till känna alltmer, baksidorna och rumpan ömmade trots att jag låg på latsidan i och med att det var vilodag. Trodde hur som helst att värken snart skulle släppa och att det inte skulle vara några konstigheter att dra av intervaller på testcykeln idag.

 IMG_3789

Koffein och socker, rena rama dopingen inför TC-passet;)

IMG_3792

Invigning av BCK-brallorna

IMG_3791

Omloop Het Nieuwsblad 2015 på datorn, samtidigt som jag flåsade skulle jag reflektera över hur de tre Etixx-åkarna kunde misslyckas att vinna mot Stannard.

Träningsplan

Uppvärmning

Tröskelintervall

Femminutare med all in sista minuten

Resultat

4-5 minuters slötrampande

Ajajaj, baksidorna gör ont

Ut på promenad

IMG_3793

IMG_3796

Ja, passet gick inte helt som jag hade tänkt mig. Hann inte ens genomföra uppvärmningen innan jag fick kasta in handduken. Det började smärta i benen och i bottenläget av varje tramptag var det samma känsla som att få kramp i baksidorna. Med solsken ute var det en mycket bättre idé att ta sig en promenad istället, på med kompressionstightsen och gå bort till grannbyn. Gick väl som en skadeskjuten kråka, men det var riktigt skönt att få sig frisk luft och D-vitaminladda lite. Inga höga W/kg att skryta om idag. Ingen träning OCH godisätande, tror att jag får börja snacka om kg/W istället för att få höga värden;).