Hammarö 3-dagars blir mitt nästa race och med tanke på att det både bjuds prolog och tempo där nere tänkte jag att det kan vara en bra idé att avverka ett par tempopass så jag inte kommer sist när det ska hojas mot klockan.

IMG_3944

Denna säsong har jag inte någon egen tempocykel, utan det som gäller är tempobågar och högprofilshjul på racern. Det blir inte helt som en riktig temporaket, men det är i alla fall klart bättre än att sitta i bocken. En fördel nu när jag kör tempo på min Venge är att jag har tillgång till wattmätning, ett klart hjälpmedel när man trampar solo. Passen kommer handla mycket om att se vad jag orkar dra för watt i 20-25 min i tempoposition.

 IMG_3942

Idag var det jag som skjutsade Tindra på judoträning och medan hon övade på olika grepp stack jag ut på ett kortare tempopass.

Mina baksidor har konstaterat att det gör ganska ont att få en mer framåtlutad position. Precis som att ovana rörelser i gymmet tar ut sin rätt, är det så att en ny position på hojen får kroppen att protestera inledningsvis. Jag inser givetvis att jag inte blir någon Tony Martin av några tempospecifika pass veckorna innan Hammarö, men jag hoppas i alla fall kunna stå för dugliga presterationer. När det är dags för GP- och linjelopp – mina favoriter på Hammarö 3-dagars – kan det vara trevligt om man inte är 5 minuter efter i sammandraget=)!