Den här veckan fick jag, tack vare gästvänliga släktingar, möjlighet att spendera ett par dagar uppe vid Höga Kusten. Vi bodde i Bönhamn, en gemytlig by som ligger någonstans mellan Ö-vik och Härnösand. Med mitt klart begränsade lokalsinne (se Läge att börja med GPS-röst?) kan jag lova att det var en utmaning att hitta på den norrländska bygden… Med hjälp av GPS, vägbeskrivningar och kusinsällskap i bilen kom vi i alla fall slutligen fram till Bönhamn i onsdags.

bild 7

Dagarna hade en lugn prägel. Sol, (kallt) bad och lite vandring i Skuleskogens fina nationalpark var några av dagsaktiviteterna. Och god mat, såklart. Oavsett vilken form jag är i kommer jag alltid uppskatta vällagat käk=)!

bild 8

bild 5

bild 4

bild 9

bild 1

Precis som flera har varit inne på har jag råkat ut för det som i vardagligt tal kallas för utbrändhet. Månaden efter Vätternrundan har kantats av orkeslöshet och ett högvarvigt hjärta. Hur lång denna rehabilitering kommer ta är oklart i dagsläget. Det känns i alla fall som att dagarna i Bönhamn har varit välgörande. Nästa gång det vankas tripp norrut får jag väl se till att stanna längre så att jag kommer hem till dalaskogarna och pratar så där lugnt som bara norrlänningar kan;).

bild 6

Det närmaste jag kommer cykling nu är min närmast kroniska cykelbränna…