Att sätta mål är något som jag tror på och olika former av målbilder är en av de främsta motivationskällorna när jag ska ta mig an ett träningspass. För säsongen 2014 har jag framförallt följande målsättningar.

 Köra många elitrace

Den stora förändringen för mig den här cykelsäsongen är att jag numera kommer tävla i elitklass efter två säsonger i senior. Vad har jag då för mål med elitloppen? Alltså i och med att jag fortfarande anser mig vara ny i gemet kommer jag inte ha några konkreta resultatmål när jag tävlar i elit, att placera sig bra är mest en bonus. Jag kommer inte från någon cykelfamilj, har inte hojat sedan jag var 7 år och med endast två seriösa cykelsäsonger i bagaget är det tufft att tampas med alla fartfantomer i elitklass. Mitt fokus ligger på att köra så många race som möjligt, mycket för att se och lära. Det är så mycket som ska stämma för att det ska bli någon vettig placering. 1) Man ska hänga med hela vägen in. 2) Man ska ha fräscha ben till spurten. 3). Spurten ska sättas perfekt etc etc…

 Givetvis kommer jag vara heltaggad när jag står på startlinjen i elit och jag nöjer mig knappast med att bli avhängd efter 5 km. Jag kör elit för att jag tror mig ha nivån för det, men inledningsvis vill jag inte sätta extra press på mig själv med att t ex tala om topp 20-placeringar.

 

Pallplats på Skandis GP

IMG_3078

Som Uppsalaboende och tävlande för Upsala CK är Skandishelgen något speciellt. Att få tävla på hemmaplan och ha polare bredvid som hejar på är jäkligt inspirerande. Just Skandis GP (och kanske även Kinnekulle) kommer hojas i seniorklass av den enkla anledningen att jag är för dålig uppför för att ha något i elit att göra. Fjolårets sjundeplats ska förbytas till en pallplats – är tanken – och det kommer garanterat bli både ett och två backintervallpass på S1-banan för att komma väl förberedd för en timmes konstant lidande kring slottet=)!

 

Utvecklas som tempoåkare

DSC_5649

Foto: Jeppman

P3an är inte köpt för att utgöra möblemang i studentrummet och för att det är coolt att äga ett dischjul. Nej, planen är att den snabba hojen ska rulla mycket och snabbt framöver. Det kommer bli SMACK-tempon så ofta som möjligt och som ett litet mål vill jag fixa något tempo med snitt på minst 43 blås. Likså skulle det sitta fint att plocka hem Borlänge CK:s KM i tempo=).

 

Vättern Sub7

Egentligen hade jag inte tänkt avverka de 30 milen på Vätternrundan i år igen, men det fanns en målsättning som skulle kunna motivera mig till ännu en runda. Det var ett Sub7-mål – drömgränsen på VR – och när jag fick en förfrågan från Continental Test Team behövde jag inte fundera alltför länge. Klarar vi av detta under sju timmar, vilket jag tror att vi kommer göra med 40-45 stycken så vassa cyklister, kommer jag aldrig mer köra Vättern. Eller vänta, jag lägger in en liten brasklapp. Skulle kunna tänka mig det igen om morsan bestämmer sig för att köra, att stanna vid varje depå och få korv med mos i Jönköping respektive lasagne i Hjo skulle inte vara så dumt=).

 

Vinna TCT-totalen

TCT Spurt Långsjön

Foto: Borlänge CK

TCT, de roliga träningstävlingarna i Borlänge med omnejd, kommer bli ett återkommande inslag även den här säsongen. Jag ska köra ännu fler, både för att det är ruskigt fin träning inför helgernas elittävlingar och för att jag vill kamma hem totalen. Förra året när jag körde drygt hälften av deltävlingarna blev jag fyra totalt, nu ska jag ge Janne Jakobsson & Co en match om totalsegern=).