I och med att jag kände mig så sliten på Bureloppet har jag inte hojat sedan i söndags. Idag var det så dags att cykla igen – för att checka att jag är redo för Arlanda Test Track och Falkenloppet nu till helgen. Testet föll väl ut, så väl att jag till och med kunde notera wattpers. Jag kommer till start på loppen=)!

Annorlunda väckning

Jag är en sån som planerar min träning rätt noga, ofta sätter jag ihop program för de kommande 4-6 veckorna för att få struktur på det hela. Dock gäller det att vara flexibel, det är mycket som kan påverka ens möjligheter till träning, såsom överträningskänningar. Därför har jag, till att börja med, lagt om denna vecka helt och hållet. I normala fall cyklar jag alltid på under veckan fram till race – intervaller blandas med roliga träningstävlingar. Vilodagen kommer två dagar innan racet och denna följs upp med så kallad benväckning, rullpass som kryddas med några 30 sekunders. Med tanke på att jag inte har hojat någonting alls under veckan och känt osäkerhet kring min fysiska status, ägnades detta pass åt att se om kroppen är redo för tävlingsintensitet.

5e juni

För att alla läsare ur selfiegenerationen ska känna igen sig bjussar jag på denna;). #80-talistsomvillvaratrendig

När jag inte ens vet om jag är i skick att tävla räcker det inte att bara rulla en sväng för att känna in påkarna – det är ungefär som att en halvskadad Zlatan inför en landskamp skulle stämma av sin skadade fot genom att ta en promenad. Jag vill känna hur benen reagerar på >300W. Kommer de alltjämt vara sega eller är de i shape igen? Rullade ut genom stan till CK Unis tempoträningsbana och väl där satte jag av i tröskeltempo. Det kändes bra, riktigt bra faktiskt. Helt fräscha ben och kan jag återfinna den sista rappheten så kommer jag nog inte vara helt oduglig under helgen=).

Tog mig runt varvet på drygt 17 minuter och med snitt kring 41 blås. Bäst av allt var watten; snitt på 333W (340 NP), vilket för mig är nytt pers. Går jag verkligen all-in ska det finnas lite mer att hämta och hoppas att jag mot slutet av säsongen ska vara i närheten av mitt mål på 350W i FTP.

 5e juni2

Och ja, det var ett Strava-segment där. Och ja, någon kommer få mejl;).

Polaren Jonas Ahlstrand har börjat med psykningar inför imorgon, är han månne orolig;)? Skämtåsido, han kommer kunna ha rena rama lekstugan med oss dödliga på Arlanda Test Track. Har man nyss mätt sig med Boonen, Greipel och Bos är det inga  konstigheter att sätta delar av sverigeeliten på plats. Jag ger 1,05 i odds på att Jonas vinner…

5e juni3

Nu sitter jag på bussen mot Borlänge (hej inställt tåg) för att fixa lite praktiska grejer inför sommarflytten till Dalarna