För snart två månader sedan gjorde jag mitt senaste försök att hoja racer. Det gick – minst sagt – åt pipan. Tiden har gått, läkarbesöken har avlöst varandra och jag har fått utbrändheten på pränt. Idag, efter flera dagar med uppåtgående ork, satte jag mig så på min kära Venge igen.

bild 2

Den enda cyklingen jag har bedrivit under sommaren är ett par svängar på en ”kärringhonda”, ofta i sällskap med ena lillsyrran och med ett par blomplockarpauser längs vägen. Att då sätta sig på en aggressiv aeroracer igen var helt klart ovant. Särskilt  att ha händerna framme vid bromsarna var en sådan kontrast i sittposition mot den 3-växlade jonnen med fikakorg och vänta bara tills jag ska känna in bocken…  Efter de första kilometernas lära-känna-varandra-igen-hojande kändes det hur gött som helst att sitta på Vengen=)!

bild 1

Bara tid och puls på displayen. Wattmätningen har jag faktiskt stängt av helt , enda anledningen  till att köra watt nu skulle vara om en läkare kunde säga: ”Jaha, du är utbränd och ska du cykla får du endast hålla 150W”.  Nu är utbrändheten mycket mer komplex än så  och ingen vet egentligen när jag är helt fit for fight. Något som  jag i alla fall vet är att watt – och annat prestationsinriktat som distans och fart – bara skapar onödig stress just nu. Jag vill hitta tillbaka till grunderna och de egentliga skälen till att man hojar, nämligen frihetskänslan, naturupplevelsen och att det är ett utmärkt transportmedel för att ta sig till närmaste fik =). Pulsen har jag med bara som  säkerhetsgrej, kan säga att dagarna inlagd på hjärtavdelning var en jäkla tankeställare…

bild 5

Hoppas inte det framgår av bilden att jag inte har rakat påkarna på två månader;)!

bild 6

bild 12

Gröna Kiosken i Romme, ett av de närmaste fiken och särskilt glassen här är högklassig=).

bild 11

bild 9

Som sagt, det var längesen jag hojade. Senast det begav sig med cykling genomförde jag det som kändes som årets i särklass sämsta träningspass. Var så svag och kroppen svarade med feber och orkeslöshet. Förra helgens löpning avslutades med att framsida lår small. Detta är bara två av många bakslag här under sommaren.  Innan jag drar några definitiva slutsatser om min ork och allmänna status vill jag låta hela dagen gå. Är så förbaskat trött på att bli utslagen för minsta lilla vardagsgrej att jag inte vill ta min fysiska status för given innan jag faktiskt känner och vet att jag har gjort framsteg i återhämtningen. Det där lät kanske inte så positivt, men man blir lätt pessimist i såna här lägen, tro mig. Vad som däremot är positivt  är att det var skoj och skönt att vara ute på jonnen igen samt att jag inte kände av låret alls. Där kan jag dra slutsatsen att det snarare var en sträckning än bristning i framsida lår – gött=)!