Jag vill tro att denna utbrändhet – hur jobbig den än kan kännas för stunden – kommer föra med sig något gott också. Det är i allmänhet personliga svackor som formar en som människa och bidrar med olika lärdomar. En liten lärdom är vårt behov av magnesium. Varken jag eller läkaren tror att Magnesiumtillskott kommer revolutionera mitt välmående, men om det kan vara till någon hjälp för orken är det tillräckligt för mig.

Min kosthållning kan väl i korthet beskrivas som klart medveten – fast med undantag för fika och Ben&Jerrys, två av mina ”laster” här i tillvaron=). Försöker hålla mig uppdaterad kring aktuell forskning om näringslära, men något som jag har missat helt är magnesium. Häromveckan fick jag göra en kostregistrering för en dag. Det mesta såg okej ut, men – precis som läkaren trodde – låg jag för lågt i magnesiumintag i förhållande till RDI. Tydligen är dagsbehovet ännu högre om man är fysiskt aktiv och/eller utsätts för mycket stress. Det är väl ingen vågad gissning att anta att jag behöver mer än de 350-400 mg som brukar rekommenderas…

 6e aug

Magnesium behövs primärt för muskelfunktionen, men det har även en rad andra funktioner i kroppen. Om du är nyfiken på mer utförlig information om magnesium är Rune Eliasson expert på området (se artikel från 2000-talets Vetenskap här). Av livsmedel är fröer och nötter goda källor. Ännu ett skäl att låta nötterna vara ett inslag i filmmyset alltså=)!