Att årets arrangemang av UNT Bike Weekend har breddats med ett MTB-lopp har stått klart sedan tidigare. Nu har bansträckningen över det 50 km långa loppet offentliggjorts samt att Pearl Izumi går in som namnsponsor.

Det är inte bara på landsvägssidan som det blir allt populärare att ta sig an motionslopp. Kolla bara på Cykelvasan som blir fulltecknad på några få minuter. UNT Bike Weekend har hängt på MTB-trenden och infört ett lopp för alla de som gillar att cykla till skogs. Detta riktar sig både till motionärer och tävlingsåkare. För de som gör upp i tävlingsklassen på Pearl Izumi MTB – Skandisloppet finns det totalt 50 000 kr i prispotten.

Min rekommendation för Skandishelgen är att kombinera eget cyklande med att beskåda när eliten gör upp på Scandinavian Race och Skandis GP, två mycket publikvänliga lopp. För de, som i likhet med undertecknad, föredrar att trampa ihop sina mil på asfalten finns landsvägsloppet kvar. På Shimano LVG – Skandisloppet kan du välja på distanserna 167, 85 och 30 km.

In och gilla UNT Bike Weekend på Facebook för att få fortlöpande information inför Skandishelgen 8-10:e maj