Jag körde gårdagens TCT med en enda sak i skallen, att komma i form till Tre Berg-tävlingarna till helgen. Höll mig offensiv, blev trött och när det väl drog ihop sig fanns det inte mycket kräm kvar så jag blev trea.

TCT har aldrig ställts in och gårdagens ösregn var inget hinder för oss sju tappra (eller knäppa) cyklister som kom till Floda By för starten av Idkerbergsbanan. Innan man hade trampat igång riktigt var det ordentligt kallt. Såg ingen som helst anledning att bara sitta med. Dels blev man ännu kallare om man körde passivt och dels ger det klart sämre träning att vara rädd för vind på näsan.

Från och med första backen och nästan hela loppet var jag på hugget. Attackerade i stort sett i varje stigning och vid flera tillfällen kom jag iväg solo. I själva attackerna testade jag att gå på lite lättare växlar, vilket passade mina ben väl. Istället klämma högre kadens och när jag väl hade fått önskad lucka kunde jag börja tempomosa på tröskeln utan att behöva ”återhämta” mig på lägre belastning först. Som bäst var jag på egen utflykt i 12 km innan de andra sex – eller rättare sagt Andreas Persson – hade kört in mig. Ett tag trodde jag faktiskt att det skulle hålla hela vägen eftersom jag hittade ett gött flow och hade en period då jag utökade avståndet nedåt.

Mot slutet blev det riktigt offensiv körning – kul! Janne försökte ställa skåp flera gånger, Mathias smög sig iväg och slutligen satte Tomas Carlsson in en stenhård attack precis innan målbacken. Det var en attack för mycket för mig. Efter all solokörning och även ha tagit flera attacker på slutet, sved det för mycket när Tomas stack. I första delen av backen kom jag aldrig in på hjul riktigt, utan det var först efter krönet som jag fick kontakt. Samtidigt hade Erik och Janne fått en fin resa på mitt hjul. Med duktigt mjölksyraplågade ben kunde jag inte ens klämma 1100W i igångdraget och givetvis var det då en baggis för Erik och Janne att spurta om för att bli etta respektive tvåa.

Passar på att gratulera Erik till segern samtidigt som jag gratulerar mig själv, Andreas och Janne till fin träning inför vårt tävlande på lördag (GP) och söndag (Tre Berg). Dagsformen var klart bättre än förra onsdagen och en normaliserad effekt på 320W i nästan 90 minuter bör vara välgörande inför helgen. Nu blir det vila fram till morgondagens benväckning.

IMG_5090

Efter att ha klarat mitt mål, att gå all in med attackcykling, tyckte jag mig förtjäna burgare och bärs efteråt