Dagens val stod mellan velodromande och testcykel. Hjärtat fick styra och då blev det givetvis ”trärondell”, det första passet på banan på drygt en månad. Riktigt skoj att snurra runt varv efter varv innan landvägssäsongen tar över helt.

Jag får bläddra tillbaka långt i träningsdagboken för att hitta senaste velodrompasset. Tydligen var det sista februari – och då var jag inte där för att köra själv. Då var jag med som ledare på introduktionskursen och när det var dags för deltagarna att gå upp i banan fick jag åka med framför för att de skulle hålla en lagom fart genom kurvorna. Därefter blev det fokus på att preppa inför Mallorca, dels distansande och dels styrkeintervaller på testcykeln för att musklerna inte skulle få sig en chock av den låga kadensen uppför ”Piggen” och Coll de Sollér…

IMG_3808

 IMG_3807

Invigning av nya brillorna samt tempodräkten från Borlänge CK

Att det var ett tag sedan det begav sig senast märktes inledningsvis. Först och främst fick jag trycka i bra mycket luft i tuberna och väl uppe i banan var jag ringrostig. Det tog ett par varv innan jag kände mig trygg på ekipaget, först kändes det nästan som att jag skulle trilla ned i kurvorna trots att jag höll uppe farten skapligt…

IMG_3809

Passet bestod av fem stycken intervaller á fem minuter. Strax över tröskeln de inledande fyra minuterna och sista minuten fri fart (hej mjölksyra upp till öronen). För varje intervall blev det mer tjuv och rackarspel, innan den fria farten planerade man längden på sina förningar för att inte vara den som kom fram i spets när tempot skulle trissas. Det optimala var att sitta som tvåa eller trea, låta framförvarande gå sig trött och sedan sätta in en attack. Riktiga kompistakter det;).

Tyckte att benen kändes ganska bra, särskilt med tanke på att jag har haft ett velodromuppehåll. Att jag kunde trycka på som jag ville handlade säkert lika mycket om att det var roligt att velodroma som att formen rent fysiskt var god. Sätter jag mig på testcykeln kan jag vara i mitt livs form utan att få ut det i höga watt – om jag inte har motivationen för att pressa mig. Nu fanns cykelglädjen där och då kunde jag ta något extra varv trots att påkarna sved=).

IMG_3811

På det efterföljande passet blev det åka av och när varvtiderna låg under 14 sekunder och många började grina illa njöt jag av att stå bredvid, färdigtränad och sippandes på en shake=)