Från och med imorgon, onsdag, är det tre tävlingar på fem dagar som gäller. Förhoppningen är att vara i samma fina form som förra veckan då jag solovann TCT. Framförallt vill jag ha schyssta ben på Solleröloppet, den tredje deltävlingen i Seniorcupen.

Ons: TCT Sågmyra

Fre: Solleröloppet

Sön: Velodrom GP

Med tre starter på kort tid kommer träningen i övrigt bli sparsam. De passen som jag kommer köra handlar bara om återhämtning och att hålla igång benen så de inte ”slaggar ihop” till nästa race. Idag blir det helvila och imorgon är det dags för veckans första lopp, TCT Sågmyra. I och med att jag avstår hojande helt idag kommer jag säkerligen inte ha några toppenben på den tuffa Sågmyrabanan, men det är inte heller tanken. Jag ser TCT som fin träning och rolig uppladdning inför midsommarhelgens tävlande.

Solleröloppet har jag tagit mig an en gång tidigare, men det var inte med nuvarande bansträckning. Banan som bjuds nu är den ”riktiga” sträckningen, dvs. ett stort varv som går runt Orsasjön där man bland annat får gneta sig uppför Skeerbackarna. Väl tillbaka på Sollerön avslutar vi i senior med att varv på SM-banan, vars stora utmaning är Gesundabacken. Allt som allt 140 km. Om formen håller i sig och jag kör smart tror jag det kan gå bra.

Tävlingsveckan avrundas med Velodrom GP i Falun. Kommer med en positiv känsla eftersom GP-lopp är det som har gått bäst i år. I seniorklass har jag blivit fyra båda gångerna det varit GP (Hammarö och Skandis GP). Nu – med ett litet startfält – ska det inte vara någon omöjlighet att förbättra fjärdeplatserna.