Det fanns faktiskt en småambitiös plan för dagens cykling. Hade skissat på 9-10 mils trampande och lite fart mot slutet, men när jag mötte två fikakungar reviderades den planen rejält. Det blev istället långfika i Torsång och lite KOM-trissande på lagom avstånd hemifrån.

Plan

Tunaåstrand puncher – KOM-attack

Rull/distans Torsång-Aspeboda-Rexbo-Insjön-Djura

Bäsna-Båtstad – KOM-attack

Inget fika

Tog min sväng förbi Tunaåstrand, gav allt i backen och rullade vidare över Torsång. Fortsatte på cykelvägen mot Ornäs och på håll såg jag två cyklister som såg bekanta ut. Helt riktigt var det Jonas Ahlstrand och Jesper Larsson, som hojtade åt mig att hänga på.

  • Jag: ”vart ska ni?”
  • De: ”fika på Torsångs Café”
  • Jag: ”jag är på!” (utan betänketid)

IMG_5330

Sittandes på fiket triggades den inneboende latmasken igång. Palla ta sig an fyra mil i motvind för att – i bästa fall – ha hjälp av vinden på ett par längre segment. Jag kände inte alls för att tugga styrlinda, stirra på effektmätaren och ligga på min limit någon längre tid. Passet fick ett annat utseende istället.

Utförande

Tunaåstrand puncher – KOM-attack

Lite rull kors och tvärs

Några KOM-attacker när lust och (med)vind fanns på plats

Morotskaka med tretår (heter det så när man tar tre koppar?)

Det är bara att konstatera att jag är i off season-mode nu, vilket känns väldigt skönt. Jag ser ingen som helst anledning att följa någon plan för hur träningen ska bedrivas. Det blir som det blir – helt enkelt. För att man ska kunna ha karaktär när det verkligen behövs är det viktigt att unna sig perioder med noll karaktär!