Nu tänkte jag slå ett slag för att använda hjälm när man hojar. Detta är inte något som jag skriver för att mamma och pappa läser bloggen, utan det skriver jag för att jag av erfarenhet vet att det är väldigt viktigt.

 För två år sedan kunde mitt liv ha förändrats. Jag var ute och hojande en fin vårdag. Det gick inte särskilt fort, utan jag rullade igång på en cykelväg inför stundande backintervaller. När jag skulle ta mig en slurk vatten var jag inte helt observant på underlaget och med en hand kvar på styret small det plötsligt till. En grop i vägbanan gjorde att jag tappade styret helt och störtdök med huvudet först. Pannan tog första smällen och sedan tog ansiktet resten. Tack och lov hade jag hjälm på mig. Hjälmen klarade sig inte alltför bra, men tack vare skyddet från hjälmen klarade jag mig själv med en lättare hjärnskakning. Jag vill inte ens tänka på hur det hade gått om jag inte hade använt hjälm, förmodligen hade jag fått men för livet.

Vad jag vill säga med detta är att man aldrig vet vad som händer längs vägarna, vurpan kan vara ett faktum när du minst anar det. Det kan räcka med lite dolt grus i en kurva och man drar omkull.

hjälm2För mig spelar det ingen roll om jag ska hoja 150 km eller bara glida iväg till gymmet, hjälmen åker alltid på. Perfekt också att köra aerohjälm till gymmet, de watt jag sparar via hjälmen måste ju göra mig mycket starkare i knäböjen, bara en sån sak;)!