Frånsett TCT har jag inte tävlat på en månad. Imorgon är det i alla dags att ställa sig på startlinjen igen när det är dags för Värnamoloppet, 96 km linjelopp. I och med vår genemsamma start med elit kommer det bli åka av.

Dagen har spenderats med benväckning, kika på tempolopp där Alexander Gingsjö tog en imponerande seger och slutligen rulla igenom morgondagens bana på 16 km. Spontant känns det som en bana som ska passa mig rätt väl, men så gäller det ju att ha dagsformen och den taktiska smartnessen också för att det ska gå bra i praktiken.

Fick idag reda på att elit och senior är separata klasser, men helt opåverkade av Gingsjö, Wetterhall och Lundgren kommer vi ändå inte att vara. Givetvis kommer de vassaste elitkillarna – med Tre Berg i spetsen – göra det till ett utslagsgivande race och gå på hårt i slakmotorna och över de eventuella kantvindssträckorna. I den bästa av världar kan jag dra nytta av elitklungan samtidigt som många andra seniorer droppar av.

Morgondagens målsättning då? Ja, det är som vanligt, att ha roligt och cykla smart. Vad det ger för placering i slutändan återstår att se.

Startlista