Då var det dags igen för officiella tävlingar. Imorgon vankas Skara/Tre Berg GP och på söndag blir det ett riktigt kraftprov i form av Tre Berg, 18 kuperade mil. Jag hoppas på bättre ben än under dagens väckning.

GP-lopp har under året blivit lite av min favoritgren, säkert en del tack vare vinterns tävlande på velodromen. Av kortbaneloppen som har ingått i Seniorcupen har jag hittills resultatraden 4-4-3, vilket såklart känns skoj och ger självförtroende. Dock tänker jag inte heller nu sätta något resultatmål i Skara – helt enkelt för att jag inte behöver tänka i termer som pallen, topp 10 etc. för att motivera mig själv. Min motivationskänsla är cykelglädje, that’s it. Jag tänker köra smart och ge det chansen så får vi se hur långt det räcker mot duktiga åkare såsom Adam Axelsson och Jonas Tell.

Söndagen kommer bli tuff, minst sagt. 180 kilometer, 1600 höjdmeter och ett supervasst startfält. 175 föranmälda i tävlingsklassen där bland annat Tre Berg, Argon18 och Motala kommer med fulltaliga lag. Dessutom är det ett antal danskar på plats som säkert kan vara starka. Min spontana känsla är att vinnaren kommer vara någon ur ”morgonutbrytningen”. Om de nämnda lagen får iväg ett par gubbar var kommer det bli precis som på årets SM, att klungan inte kommer ha en chans att köra in utbrytningen. Vad har då jag och Janne Jakobsson för taktik? Tja, om vi vill ligga och spy i något dike efter 6 km är det bara att hänga på när Gingsjö, Larsén och Stevenson attackerar. Annars – om man vill kunna fullfölja loppet – kan det vara en god idé att hushålla på krafterna så att man pallar distansen och orkar släpa sig över Kinnekulle.

Som sig bör inför race har dagen bestått av benväckning. Känslan var inge vidare och jag låg 10-20W lägre än jag hade hoppats på min subtröskel runt Varpan. När det känns dåligt gäller det att känna sin egen kropp; beror de dåliga benen på soffliggande eller hårda pass på sistone? Jag tror att den enkla förklaringen var onsdagens TCT – soloutbrytningar i skitväder – och jag bestämde mig för att korta ned passet. Förhoppningsvis är lite extra vila receptet för fina ben till helgen!