Med skogen runt knuten vore det synd att bara nöta asfalt. Visst är racer skoj – det är min egentliga cykeldisciplin – men med en avskriven tävlingssäsong och oklara framtidsplaner som cyklist finns ingen press att träna si eller så.  Mitt enda mål är att ha kul – och kul hade jag allt när jag drog utåt Sörbo för att hitta lite nya skogsvägar med cyclocrossen=).

bild 7

bild 4 (2)

Klockrent ställe – om jag hade haft en motordriven cross.

bild 6

Crossandet bjöd på alltifrån transportsträckor på asfalt till tekniska stenpartier som här. Jag må vara oteknisk och ha en odämpad jonne, men plockade istället fram ett annat vapen – envishet – för att ta mig förbi den stökigaste terrängen. Känner att crosspassen till skogs utvecklar tekniken och framförallt är det trevligt att slänga in riktigt händelserik cykling. Om jag skulle börja tänka på annat skulle jag snart få stifta nära bekantskap med ett träd, det handlar helt enkelt om att vara med på noterna för att undvika stenar, rötter och andra hinder, skojsigt tycker jag=)

bild 2 (2)

Efter harvande på skogsvägarna från Sörbo kom jag så slutligen fram till civilisation. Eller civilisation och civilisation, det är nog inte så många fler än cykelstollar som jag, lantbrevbäraren och någon med sommarstuga som kommer hit;)

bild 1 (2)

Hann knappt komma ut på asfalten vid Mossbysjön innan det var dags för denna branting till backe – fint det för en tjockisspurtare som undertecknad… #lättasteväxeln #flåsigtvärre

bild 3

bild 2