Ledig dag och strålande väder, hur spenderar då en cykelälskare sin födelsedag? Jo, genom att hoja – såklart. Passade prima att kunna få in veckans distanspass nu eftersom helgen kommer ägnas åt Borlänge Tour där jag ska vara med som funktionär.

IMG_4147

Från det att jag fick reda på att dagen var helt fri till att jag satt uppe på racern, hann det inte gå lång tid. Drog i mig en snabb tallrik med flingor, svidade om till cykelstassen och kollade med glädje på termometern, 18 grader. Således gick det finemang att hoja barbent.

IMG_4148

Lät på det stora hela impulserna styra färdväg och tempo idag. Dock hade jag två spikade anhalter som jag bestämt skulle till eftersom det är så ljuvliga platser. Här har vi första anhalten, Torsång.

IMG_4149

Som vanligt tuffade det på bra på sträckan Gustafs-St Skedvi. Av någon anledning tycks det alltid vara medvind här och dessutom är det svagt utför på många ställen, sådant uppskattas=)!

IMG_4150

IMG_4151

Blev ett litet stopp i St. Skedvi också. Nu när det är varmt byts kaffet ut mot cola

IMG_4152

Distans = lillklingan

IMG_4153

Morsade på fåren på väg ned till Husby

IMG_4155

Husby var nästa givna anhalt. Småvägar, allmän stillhet och en för dagen spegelblank Dalälv – som balsam för själen!

IMG_4156

Småvägarna kring Husby är bara för underbara med sitt böljande landskap och nästan bilfria sträckor. I ett par backar gjorde jag undantag från det lugna distanstempot och lade in lite fri fart. På förra långpasset fick jag lära mig av Jeppe77, Darvell & Co att det hör till att hoja upp till Bispberg – en jobbig backe – om man råkar ha vägarna förbi där. Nu hade jag vägarna förbi och tänkte väl att det är starka cyklister och om jag också anammar Bispbergsrutinen kanske jag kan bli stark också. Efter att ha gasat på i den klättringen ville varken påkar eller skalle köra mer fartlek i stigningar…