Distanspass ihop med trevliga cyklister börjar bli ett stående helginslag här under hösten. Idag var vi ett stort gäng som fick oss strax över fyra timmar i sadeln. Skoj – som vanligt – att hoja och fika med traktens snabbingar.

IMG_5773

Känns ju lite dumt att frysa om fossingarna så nu är det dubbla strumpor som gäller

IMG_5774

Som alltid var det Jeppe77 som anförde manskapet ut ur Falun. Idag var vi en salig blandning av cyklister från nystartade Team Ormsalva, Borlänge CK och Dala Sports Academy.

IMG_5775

Mr Soja Cycling, Johan Sonesson, framme i spets för en förtjänstfull förning

IMG_5777

Högtidsstund på Siljans Café i Leksand. Fika + sällskap är bästa sättet för att göra distansträningen roligare!

IMG_5778

Legenden Jeppe77 var i storform efter fikat. Med storform menar jag inte bara att han såg fjäderlätt ut i backarna, utan lika mycket att han kom igång med sitt episka historieberättande. Medan vi andra höll låg profil i de jobbiga Hisvålabackarna snackade han i ett. Ja, vad ska man säga, man har då aldrig tråkigt i Jesper Larssons sällskap!

IMG_5780

Skarvade på över Skuggarvet med Wallén, Zakarias och ”Gabbe”. Just här kände jag mig rätt pigg och rapp. Hade en go timme efter fikat då jag kände mig i zonen och tyckte att det var skoj att ta förningar. Började ett tag fundera på om jag verkligen gymmade igår!? Sedan kom det både en och två mastodontbackar där det kändes som att växlarna inte räckte till. När jag bröt mig uppför på lättaste växeln kunde jag dessvärre inte trolla fram ett 30-drev på kassetten. Från att ha smugit mig fram på de långsamma muskelfibrerna började jag uppleva att varenda liten muskelfiber i låren fick slita ont. Blev riktigt trött muskulärt och kom till följande insikter:

1. Ja, jag gymmade igår

2. Nej, jag kommer aldrig bli någon bergsget

3. Det blir gött med vilodag imorgon!

IMG_5785

Lika svårt som det är att bestämma sig för vilken bakelse man ska ha på Siljans Café, lika svårt är det att bestämma sig för vilken öl man ska välja med två godingar hemma i kylskåpet. Den högra, Everyday Ipa, är min favoritöl (hittills), men samtidigt är jag spänd på att testa Thurbo Double Ipa. Vilken tror ni passar bäst till Sverige-Danmark? #livetssvåraval