Jag har fått en känsla av att inte direkt alla cyklister är superpeppade på styrketräning, men jag tror i alla fall att det är ett viktigt inslag i träningsprogrammet, både för att förebygga skador och öka prestationsförmågan. Särskilt för mig som snarare är spurtare än bergsget á la Quitana fyller gymmandet sin funktion för att få maximal power i påkarna.

När man är i gymmet behövs det knappast ett pass på två timmar bestående av 20 olika övningar. För mig består sessionen vanligtvis av drygt en timmes pumpande med 4-7 olika övningar. Idag blev det djupa knäböj, frivändningar, hantelrodd, bänkpress och massa TRX. Oftast blir det även raka marklyft, men baksidorna har varit lite griniga under veckan (läs träningsvärk de luxe) så det kändes inte helt aktuellt att mosa hamstrings ytterligare.

Det var förbaskat skönt att träna igen efter att mer eller mindre ha vilat helt i två dagar. I onsdags skulle jag ha sprungit, men hann knappt en kilometer innan baksidorna sade tvärnej till mer löpning. Igår var planen gymmande med en polare, men var inte helt 100% när jag vaknade. Ibland, kanske någon gång i månaden, kan jag vakna upp och se lite suddigt samt känna yrsel. Det var absolut inte läge att dra iväg till gymmet och avverka typ frivändningar, i så fall hade jag nog tuppat av helt. Det enda jag kunde göra var att lägga mig igen, ta det lugnt i ett par timmar och sedan kändes det okej. Min misstanke är att det har med lågt blodtryck att göra – har det i släkten – men säkert läge att kolla upp det om jag får fortsatta problem. Någon som känner igen symtomen och har någon aning om vad det kan vara?

Imorgon – ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN – är det så dags att hoja igen. Alltså jag hojade faktiskt i tisdags, men tre cykelfria dagar känns som en evighet med mitt cykelstolliga perspektiv. Temat för helgen är distans (kryddat med träningstävling på söndag) och rent vädermässigt verkar det bli kalas, rena sommarvärmen. Massa tid i sadeln, solsken och fika, det är livet på en pinne det=)!

16e maj2

Nu blir det fullt fokus på upplösningen av dagens Giro. Har hittills blivit mäkta imponerad av ledaren Matthews, spurtaren som även klarar av en del stigningar. Givetvis kommer det vara Quitana, Evans & Co som gör upp om det i slutändan, men kul hur som helst med Michael Matthews körning hittills. Så fort klockan blir 14.30 får jag väldigt bråttom med skolarbetet, undrar hur det kan komma sig;).