Fyra etapper på tre dagar kommande helg kommer kräva en utvilad kropp. Därför blir det extra vila här under veckan för att ge sig själv bästa möjligheter på Hammarö 3-dagars.

Jag har ju, som ni vet vid det här laget, fått erfara att vila är oerhört viktigt, både för att kunna prestera och hålla som cyklist. Med nuvarande träningsupplägg vilar jag åtminstone var fjärde dag och i samband med tävlande brukar det bli ytterligare vila. Det spelar liksom ingen roll hur rolig cykelrundan är, det är ändå aldrig värt att stegra tränings- och ambitionsnivån och därmed riskera bakslag.

Med ett stundande Hammarö 3-dagars – fyra etapper beståendes av prolog, tempo, GP och linjelopp – är det läge att slänga in en extra vilodag här under veckan. Jag kommer frångå mitt standardupplägg, att träna dagen innan race, och istället se prologen (och även tempot) som benväckning inför GP- och linjeloppet. I och med att jag både saknar kapacitet och material för att hävda mig på prologen respektive tempot, får jag se de etapperna mest som genomkörare där det handlar om att inte tappa alltför mycket tid. Till GP:et och linjeloppet, där det förmodligen kommer bli klungspurter, hoppas jag ha benen och tuffheten för att kunna komma bra till.

Veckoplanering

Mån: cykling nöta tempoposition

Tis: vila

Ons: cykling korta hårda intervaller

Tors: vila

Fre: prolog 3 km

Lör: tempo 15 km + GP 35 km

Sön: linje 100 km