Inga misslyckade taxibeställningar, försenade cykelleveranser eller (större) felkörningar att rapportera idag. Vi fick oss ett fint distanspass på nästan fem timmar med förhållandevis få höjdmeter. Imorgon finns det planer på att ta sig upp till Valdemossa, Sollér och eventuellt även ”Piggen”, med andra ord en hel del klättrande.

Överlag blev det ett lugnt pass, de enda hårdare inslagen var när jag och Danne hade våra duster. Han dunkade av ett par utbrytningar som inte gick att hämta in. Jag tänkte att jag kunde ta in genom att tålmodigt lägga mig på tröskeln, men när jag kollade framåt och såg att luckan inte alls minskade blev jag stressad. Ökade på, fick det att svida i låren och snart hade jag gett upp. Fick dock mina revanscher när det kom till skyltspurter – nu med en liten ny taktik. Det visade sig vara vägvinnande att inför spurterna släppa viss lucka, det gjorde Danne självsäker. När han trodde att saken var avgjord drog jag igång i smyg, petade i tyngre växlar och lagom tills han upptäckte faran var det för sent att spurta=).

Dagens höjdpunkt lär ha varit Petra, dels för att det är så otroligt fina småvägar kring den bygden och dels att få ta sig en fika efter drygt tre timmar i sadeln. Det satt otroligt fint med cola, mackor med serranoskinka, ost och en skvätt olivolja samt ett par apelsinklyftor. Att fika är något som hör distanspassen till!

Se Facebook här för bilder från dagen