Veckans lugnaste träningsdag har i alla fall innehållit lite fys. Var iväg till Campus1477 i morse för ett helkroppspass. På eftermiddagen, när jag hade ledsnat på tentaplugget, blev det först lite meckande och sedan en kort och lugn premiärtur på min tempohoj, en Cervelo P3. Längtar som tusan till imorgon då det ska gasas TT på riktigt=)!

gym

Inledde som vanligt gymsessionen med att studsa upp på denna plint med skivstång på axlarna.  Är överlag nöjd med hur styrketräningen gått under försäsongen, känns som den bästa vintern i gymmet sedan jag började satsa som cyklist. Har blivit en del framsteg och fått höra flera gånger att jag byggt på låren. Bara att hoppas att gymmandet hjälper mig i spurten också=)!

gym4

Perfekt att ”tyngdlyftarzonen” var ledig idag. Gött att kunna släppa vikterna när man är helt slut utan att vara rädd för att det ska smälla till i hela gymmet

gym2

Hjälpmedel för att få till ryggresningarna för ”vekryggen”

gym3

Blev en liten sväng upp till slottet på hemvägen från gymmet, officiellt för att kunna njuta av fint väder och ljuvlig utsikt…

gym5

…Men inofficiellt var det mest för att fördröja tentaplugget. Mitt i tentaplugg försöker man alltid hitta ursäkter för att inte plugga. Någon som känner igen sig i det=)?

mellis

Mellis bestående av kesella, blåbär, gojibär, honung, en skvätt Pro Viva, hasselnötter och kanel – riktigt smarrigt!

TT

Så här ser P3an ut (dock kör jag med andra hjul). Klockrena färger för att vara UCK-åkare lär jag säga! Hoppas kunna bli hyfsad som tempocyklist – på sikt. Dock är det inte realistiskt att tro att det ska gå som en dans i början, att man bara kan fixa inställningarna på måfå och trycka samma effekt som på racern så fort man inviger TT:n. Nej, det kommer nog ta sin lilla tid att optimera sittpositionen och få riktig fart på ekipaget. Men det ska bli kul som tusan att bege sig iväg på SMACK och etapplopp som har prolog/tempo nu när man har utrustning för det. På dagens lilla testrunda var det riktigt myspys när jag hade medvind från Gamla Upsala och in till stan, då rullade det på fint. Medvind uppskattas ALLTID (särskilt när man ska ta KOM på Strava;))

TT2

Alltså vanligt flaskställ duger inte när man ska köra solo mot klockan!

TT3

Nu börjar det likna nåt! Aeroflaska med dimples som på discar och golfbollar. Gillar också detaljen att det går en skåra i flaskan som är helt anpassad till flaskstället så att de blir integrerade.

TT4

Sådärja! Då kan man ju fråga sig; hur mycket gör detta för farten? Väldigt lite för farten skulle jag säga – desto mer för det mentala. Och det mentala ska man inte förringa (hej alla cyklister som rakar benen)