Helt ledig idag och klockan ställd på 06.10, vad nu då? Ja, när jag yrvaket blev väckt i morse av väckarklockan kände jag typ: ”vad fan håller du på med, Marcus?” Lyckades i alla fall komma upp och intala mig själv att det var helt rätt med morgonpass på velodromen. Nu är det helg och jag får längre återhämtning till morgondagens bantävling.

Det fanns två skäl till att jag ville hoja ”trärondell” kl 07.00 idag:

  • Längre återhämtning inför velodromtävlingen. Nu får jag 30 timmars vila istället för 20 timmar mot om jag hade kört kvällspasset. Det är rätt stor skillnad och hoppas att denna extra återhämtning kan göra mig lite rappare imorgon.
  • Alltid skoj att köra med de trevliga morgonstammisarna

 

IMG_5819

I morse var kaffet viktigare än någonsin! En kopp kaffe, lite kvarg och apelsinjuice blev min minifrukost innan velodromen. Ville ha i mig något litet utan att få ”klumpkänsla” i magen

IMG_5820

Dagens pass. Lite av varje och himla skoj med ett par tävlingsmoment! Inledningsvis kände jag mig långsammare än en Finlandsfärja när det skulle sprintas. Hade knappt hunnit vakna, uppvärmningen var minimal och hade ”inte-cyklat-igår-ben” (läs sopiga ben)

IMG_5823

Efterhand gick det allt bättre och på elimineringen kändes det faktiskt bra. Lade mig längst fram för att få fin träning och var kvar som en av de tre sista. Då övergick vi till 5 varv scratch och liggandes i spets var jag lite orolig över att duktige Jacob Johnsson skulle överraska med en hård attack. Istället för att bli attackerad bestämde jag mig för att attackera med 2,5 varv kvar och det höll in i mål. Hoppas kunna göra likadant imorgon också!

IMG_5824

Färdigtränad och klar med helghandlingen kl 09.30 – det tillhör inte vanligheterna…

IMG_5825

Väl hemma blev det den riktiga frukosten som alltid består av havregrynsgröt med mjölk, flytande honung, russin, pumpakärnor och kanel samt två ägg. Nu ska det slappas resten av dagen. Med tenta i onsdags och inget schemalagt idag tänker jag plugga ungefär 0 minuter. Helgen är med andra ord inledd