När jag åkte på Mallorcalägret hade jag förhoppningar om en fin träningsvecka och att jag skulle återvända hem till vägar som var redo för racer. Jag fick igenom min önskan, idag körde jag mitt andra racerpass sedan hemkomsten, gött att kunna skrapa ihop någon timme efter jobbet innan mörkret och kylan gör sitt intåg.

Det hade varit tungt om det hade varit vargavinter när vi återvände hem från Mallis. Tänk att byta ut solsken, kort-kort och racer mot snöfall, 17 lager kläder och en dubbad cykelcross där allt över 20 blås är snabbt. Tack och lov har vi haft en varm vecka här i Borlänge och nu när solen är uppe allt längre på kvällarna hinner jag ut en sväng efter jobbet. Jag brukar vara ombytt och klar hemma vid 17-tiden och då kan jag skrapa ihop en timme på racern innan det börjar skymma. När intervaller står på agendan behövs faktiskt inte mer än 50-70 min för att få ihop ett fint pass.

 IMG_3774

Här ute på landet har jag verkligen hojandet utanför dörren. Inga trafikljus, rondeller eller rusningstrafik att ta hänsyn till. Bortåt Långsjön och Torsång har jag jättefina småvägar där jag kan härja på fritt, allt från slätdragarrakor till puncherbackar finns inom 15-20 minuters cykelavstånd. Idag föll valet på lite plattare körning för att dra av ett par tröskelintervaller.  Något som jag märkte av är att jag är ”yrkesskadad” efter all högkadensträning på velodromen och TC:n. På en av intervallerna hade jag 110-kadens, lite i högsta laget känns det som. Visst är det så att jag trivs på lätta växlar, men jag skulle nog tjäna på att i alla fall hålla mig nedåt 95-100 rpm istället.

Imorgon är det dags för vilodag och till helgen vet jag inte riktigt vad det blir för träning, får se hur lusten och vädret ser ut. Förhoppningsvis blir det någon sväng ut till Romme Alpin för slalom i alla fall, det gäller att passa på de sista helgerna innan skidsäsongen är över.

IMG_3609

Om någon går i tankar att införskaffa nya cykelskor kan jag varmt rekommendera Shimano R321, är de bästa dojorna som jag har haft i min ägo. De sitter perfekt på foten, jag upplever dem som väldigt styva och sen kan jag inte förneka att det alltid är trevligt med nya prylar=).