Ja, du läste rätt, idag var den effektiva träningstiden endast sex minuter – sug på den alla som tror att varje cykelpass måste vara brutalt långt. Med rådande skitväder fick det bli testcykel och det förnämliga med att genomföra hårda intervaller är att man får finfin träning på kort tid

Hallå, vad är det för vår vi har egentligen!? Gött att det inte regnade på Arlanda Test Track, men att det har öst ned hela helgen är så där lagom kul i slutet av maj. Att bege sig ut i rusket fanns inte på kartan av tre anledningar:

  1. Dumt att ha tråkigt när man hojar
  2. Jag vill vara motiverad hela säsongen
  3. Onödigt att sänka immunförsvaret

Jag ska erkänna att jag knappast är någon fantast av testcykel heller, men det finns i alla fall knep för att göra trampandet lite roligare. Det enda jag brydde mig om när jag satte ihop dagens pass var att minimera den mentala ansträngningen, vilket inte behöver vara detsamma som att man chillar fysiskt. Min skalle har inga problem med att kötta i 30 sekunder/intervall – däremot är sådana intervaller en ren och skär mjölksyrafest för påkarna.

IMG_4296

Efter 12 stycken 30 sekundare (med 2 min vila) förklarade jag mig färdig. Jag lovar att man kan bli trött på så kort tid, det handlar enbart om att trycka tillräckligt hög watt=).