Efter helgens bravader med lördagens pass med Stockholm CK som slutade på 144 km och sedan Roslagsrundan i söndags där man mosade sig igenom 100 km i race stuk så kändes det i benen under måndagen, träningsvärk i låren så det står härliga till, dock gav jag mig ut på cirka 10 km lugnt vispande vilket gjorde att benen kändes lite piggare, idag så funderade jag på var jag skulle träna ikväll då det är hög sommar väder samt tisdag då det brukar vara klubbträningar, Vallentuna CKs forum är helt dött och får då tips från Hannes Hilderbrand som är gammal klubbkamrat och nu cyklar för SMACK, han tipsar om att detta inlägg ligger ute på deras facebooksida.

”Inbjuder härmed till ”Grilltisdag” kom till Cykelhuset senast 18.30 med era hängmörade ben och kör dem ”Welldone” i 40+ tempo !!!
Vi startar grillningen vid Hargsbro och rundar i rondellen väg 77 sedan tillbaka till Wikevent krönet. Därefter avkylning” 

En sådan här inbjudan kan man ju inte bara tacka nej till, nyckeln till starkare påkar är att inte fis köra, utan ska det tränas så ska det göras det också inget halvmjäkigt om det inte är syftet med träning att cykla lugnt och långt eller bara väcka benen, halvhårda pass existerar inte utan jag vill ha det hårt och snabbt.

Jag åker till Upplands Väsby cirka 17:15 då samling är 18:30, för jag tänkte kika på nya kassett men butiken stänger 18:00 så hinner inte dit och får vänta 15 minuter innan första cyklisterna kommer dit, vi blir ett gäng på cirka 10 man varav vi rullar ut mot Almunge rondellen för att mata på i 1 led så snabbt som möjligt sedan vända tillbaka till Väsby, detta är bra Vättern träning då vi övar snabb fart och växlingar, benen känns stumma och när man trycker på spänner det som fan i benen så drar inte mer än 1 minut år gången då vi har snittfart på cirka 39 km/h.

Väl ute vid Almunge rondellen cirka 2,5 mil så börjar benen vakna till liv igen och jäklar vilket tryck jag börjar få och det håller länge, drar långa förningar på 3 minuter styck samt en annan på cirka 5 minuter med snitt på 42 km/h vilket gör att snittet ökar från 40,3 till 40,5 under denna förning och det känns så jävla grymt, vi fortsätter att gasa på och sista 2 km är det fri fart tillbaka och jag kommer längst fram och trycker allt vad jag har vilket resulterar i cirka 57-58 km/h på platten och när jag släpper märker jag att det bara är 2 tappra krigare kvar på rullen och med cirka 190 i puls slinker jag in på Hannes rulle ett tag för att vila då benen bränner, sista backen där målgång är så spurtar jag upp först, fy fan vilket grymt pass detta måste jag definitivt göra om med SMACK.

Tack alla tappra själar som hjälpte till idag ni är dragoxar, sådana pass gör att endorfin nivåerna är på topp flera dagar efter. :)

Namnlösimage