DSC_0069b

Det var hit vi skulle

Galen dag i cykelsadeln! Har slagit mängder av personliga rekord idag. Lika bra att rada upp dem innan själva beskrivningen kommer:

  • Totalt 1900 höjdmeter
  • Hamnade på en topp på 1000 meter
  • Satt 6 timmar och 27 minuter i sadeln
  • Har gjort min längsta klättring någonsin – 14 km och 642 höjdmeter
  • Har legat över en timme i zon 4 (= galet ansträngande).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han ser snäll ut på bild men i verkligheten….

Hur kunde nu detta komma sig? Ja, coachen tyckte att det var dags att fröken fick se bergsbyn Xodos. Vad han glömde tala om är att det krävdes tre stigningar för att komma dit. Först en gammal bekant som fröken nästan börja få rutin på – upp till Cabanes. Sedan lite utför innan det var dags för nästa upp till Atzeneta – den är inte rutin för fröken men har testat den förut. Efter ytterligare en liten utförskörning blev det dagens mandomsprov (frökenprov) den 14 kilometerna upp till Xodos.

I dagens första stigning blev vi omåkta av två herrar på MTB. Vad är nu detta kan man undra men det var MTB cyklar med elektriska motorer. Coachen klarade inte riktigt av detta utan blev ”tvungen” att hänga på dem. Fröken började drömma om en egen el-MTB. Det såg så himla enkelt ut! Passar en fröken som inte gillar att svettas och flåsa helt perfekt.

Något som inte var enkelt var stigningen till Xodos. Fy fasiken! Fröken trampade och trampade och trampade i snigelfart och trots det skrek benen: Nej vi vill inte! För att inte tala om vad frökens huvud skrek. Det skrek: Omöjligt! Kliv av! Vänd om! Är du galen kvinna?

Väl medveten om vad coachen skulle säga om fröken lydde rösten i huvudet så fortsatte kampen mot backen. Det är inte kul att cykla uppför! Den som påstår det är GALEN! Men, sällan har en fika smakat så gott som den vi fick i Xodos.

DCIM102GOPRO

Äntligen i Xodos

Sedan var det dags för utförskörning. Här märkte fröken till sin stora förvåning att hon utvecklats. Fegade inte alls så mycket. Ingen kramp i händer trots serpentinsvängar. Fast nog är det läskigt när man kommer upp i över 50 km/h.

Nu ska det bli gott med lite cava och kvällsmat!